30 Kasım 2013 15:02

Muğla'da jandarma 'kuş uçurmuyor'

Yatağan Termik Santralinin özelleştirilmek istenmesine karşı çıkan işçilerin eylemleri 'Başbakan geliyor' diye yasaklandı. Başbakanlık konvoyu Termik Santral'in önünden geçerken konvoyu protesto etmek isteyen işçilere jandarma izin vermedi.

Muğla\'da jandarma \'kuş uçurmuyor\'
Paylaş

Metehan UD
Muğla

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Muğla’ya gelişi üzerine şehirde alınan olağanüstü güvenlik önlemlerine rağmen Yatağan işçilerinin direnişi fabrika önünde devam etti.
76 gündür direnen Yatağan Termik Santralinin işçileri Muğla’ya bir dizi açılış için gelen Başbakan Erdoğan’a da taleplerini duyurmak için eylem kararı aldılar ancak Muğla Valiliğinin kentte olağanüstü hali aratmayacak şekilde güvenlik önlemleri alarak dört gün boyunca bütün eylemleri yasakladı. Tes-İş ile Maden-İş Yatağan Şube Başkanlarının da cumartesi akşamı Başbakanla görüşecek olması üzerine beklemeye geçen işçiler, mesailerinin bitimiyle fabrika önündeki direniş çadırında toplanmaya başladı. İşçilerin bekleyişi toplantından sonuç çıkana kadar devam edecek.
Sendika başkanlarının Başbakanla yapacağı görüşmenin sonuçlarına göre işçiler de eylemlerine devam edecek. Görüşme olumsuz geçerse işçiler pazar günü Başbakan Erdoğan’ın Milâs’da katılacağı mitinge gidecek ve burada taleplerini haykıracak.

Kent içinde alınan yoğun güvenlik önlemleri kent dışındaki fabrika etrafında da devam etti. Güvenlik gerekçesiyle Yatağan Termik Santralinin içinde yüzden fazla jandarma bekletildi. Başbakanlık konvoyu Termik Santral'in önünden geçerken konvoyu protesto etmek isteyen işçilere jandarma izin vermedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Gülen: Kolum kanadım kırıldı

SONRAKİ HABER

HDP Denizli\'de yerel seçimi tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...