30 Kasım 2013 13:31

İdris Bal AKP'den istifa etti

AKP'den ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen milletvekili İdris Bal, dershaneciler tarafından "coşkuyla" karşılandığı Kütahya'da, AKP'den istifa edeceğini açıkladı.

İdris Bal AKP\'den istifa etti
Paylaş

AKP'den istifa ettiğini açıklayan milletvekili İdris Bal, Kütahya Zafer Meydanı'nda 3 bini aşkın kişiye hitap etti. Bal konuşma öncesinde gazetecilerin kendisine yönelttiği çeşitli soruları da yanıtladı. Hiçbir ayrım yapmadığını söylen Bal şöyle konuştu: "Vatandaşımız bana söz versin. Biz de söz veriyoruz. Hakkın sesi olmaya söz veriyoruz. Bedeli ne olursa olsun, biz hakkın ve halkın sesi olmaya söz veriyoruz. Ve biz tüm vatandaşlarımızı seviyoruz. Müslüm, gayri müslüm ayrımı yapmıyoruz. Alevi Sünni ayrımı yapmıyoruz. Sağcı solcu ayrımı yapmıyoruz. Biz yeminle bu milleti seviyoruz. Bu millet için biz sonuna kadar varız, bedeli ne olursa olsun varız. Ben istenmediğim yerde durmayacak kadar onurlu bir insanım. Delikanlı bir insanım. Benim için partiden öte hak ve halk önemlidir. Dolayısıyla beni istemeyeni ben hiç istemiyorum ve bu partiden de istifa ediyorum."

'KİMSEYE BOYUN EĞMEDİK EĞMEYECEĞİZ'

Milletvekili İdris Bal Zafer Meydanı'nda bir minibüsün üzerine çıkarak konuştu. Kütahyalı hemşerilerinin kendisini meclise onların sesi, soluğu olması için gönderdiklerini söyleyen Bal şunları kaydetti: "Hemşerilerim dik durayım onların sorunlarıyla ilgileneyim diye, doğrunun hakkın yanında durayım diye beni Meclise gönderdi. Ben de tam bunu yapmaya çalıştım. Ben doktorasını masterını İngiltere'de yapmış bir insanım, demokrasinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Yönetimin ne olduğu, milletvekilinin neler yapması gerektiğin çok iyi biliyorum. Ben delikanlı Kütahyalılara yakışır bir şekilde delikanlı gibi vekil olmaya çalıştım ve oldum. Doğruları söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Gelin görün ki birileri gibi vekil olunca ceketimizi paltomuzu vestiyere asar gibi aklımızı, fikrimizi, vicdanımızı da kapıda bırakıp irademizi ipotek altına koyacağız ve emret diyeceğiz. İdris Bal bunu demez. İdris Bal delikanlı Kütahyalıların delikanlı vekilidir. Hiçbir kimseye bugüne kadar boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Biz çözüm sürecine dikkat edin dedik, kötü mü yaptık? Mısır'ı kaybetmeyin dedik kötü mü yaptık? Üç gün önce elçimiz kovuldu. Dershanede dikkat edin bu bir millet meselesi, neslin ülkenin geleceği diye ilk biz söyledik. Yalpa yapmadık bir adım atıp üç adım geri gelmedik. Beni gönderen hemşerilerimizi utandırmadık. Baktılar ki bu adam küfür etmiyor o zaman ne yapalım, dediler ki küfür edenlere bile ciddi yaptırımlar yapılmadı. Ve bu hayati mesele olan dershaneler meselesi ki bu bir demokrasi testidir. Artık tahammülleri bitti ki bizi tedbir olarak kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiler. Ben diyorum ki beni istemeyenleri ben hiç istemem ben delikanlı bir adamım. Boynunda akrep var diyen mi, yoksa bildiği halde saklayan mı dosttur."

KARŞILIĞI BU MU OLMALIYDI?

Milletvekili Bal, il il gezip başkanlık sistemini anlattıklarını ifade ederek "Biz millet için hükümet için devlet için hayır söyledik, hayır düşündük. Fedakarlık yaptık, raporlar hazırladık. İl il gezdik başkanlık sistemini anlattık. Karşılığı bu mu olmalıydı? Herkesin demokrasi sınavından geçtiğini düşünüyorum ve bana karşı yapılan eziyetlerin. 3-4 aydır gazete televizyonlara talimat verdiler, bu adamı ekranlara çıkartmayın diye. Benim uluslararası programlarımı engellediler. Rapor ve dershane meselesinden sonra iftira attılar. Sonra olmadığım toplantı ortamından bilgi belge nasıl sızdırabilirim. Bundan sonra da her türlü iftiralar geleceğini tahmin ediyorum. Bana bunları layık gören bir teşkilatta yer almayacağım ve istifa ediyorum" dedi.

AKP'DEN İHRACI İSTENİYORDU
AKP Meclis Grup Yönetimi tarafından, “partinin politikalarına aykırı görüşler dile getirdiği” iddiasıyla, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen AKP Kütahya Milletvekili İdris Bal, ''Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşündüğünü” söylemişti. 21 Kasım'da Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Bal, dershanelere yönelik partisinin politikalarını eleştirmişti. Türkiye’de dershaneciliğin çok yaygın hale geldiğini ve tartışmanın da doğru olduğunu aktaran Bal,”Dershanelerin bir ihtiyaçtan doğduğunu, fırsat eşitsizliğini tedavi etme yönünde önemli rolleri yerine getirdiğini” söyledi. “O zaman çözüm nereden başlamalı. Mağduriyeti telafi eden kurumları yasaklayarak bir gecede kapatmaktan mı geçiyor, yoksa o mağduriyetin kaynağı olan eğitimdeki eşitsizlikleri çözmekten mi geçiyor? Bu konuda çok dikkatli olmamız, bedel ödemememiz gerekiyor. Bence çözüm sorunun kaynağı olan eğitimi kaliteli hale getirmekten geçiyor. İddia ediyorum bu yapıldığında dershaneler marjinalleşecektir. Meseleye bilimsel açıdan, eğitim açısından bakarsak meselenin aslı budur. Zor olanı başarmak lazım” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Derbide istatistikler Fener diyor

SONRAKİ HABER

Gülen: Kolum kanadım kırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa