30 Kasım 2013 12:42

Derbide istatistikler Fener diyor

Süper Lig’in 12. haftasında merakla beklenen Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi bugün oynanacak. Fenerbahçe, kazanarak hem siyah beyazlı takımla puan farkını açmak hem de takipçileriyle arasındaki puan farkını korumak istiyor. Beşiktaş ise galip gelerek şampiyonluk mücadelesinden kopmak istemiyor.

Derbide istatistikler Fener diyor
Paylaş

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında merakla beklenen Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi bugün oynanacak. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’ndaki karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada, Fenerbahçe, kazanarak hem siyah beyazlı takımla arasındaki puan farkını açmak hem de takipçileri ile arasındaki puan farkını korumak istiyor. Sezona çok iyi giriş yapan siyah beyazlılar ise galip gelerek şampiyonluk mücadelesinden kopmak istemiyor. Fenerbahçe ile Beşiktaş, bu buluşma ile 335. kez karşılaşmış olacak.

89 YILLIK REKABET
İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, yani 89 yıl önce Fenerbahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan ezeli rekabette Fenerbahçe’nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 334 maçta Fenerbahçe 126, Beşiktaş 122 galibiyet alırken, 86 karşılaşmada iki takımda sahadan bir puanla ayrıldı.
Rekabette Fenerbahçe’nin toplam 457 golüne, Beşiktaş 422 golle karşılık verdi.
Siyah beyazlı ekip, Fenerbahçe ile yaptığı son 9 maçtan yalnızca 2’sini kazanabildi. Beşiktaş, 9 maçın 5’in de Fenerbahçe’ye boyun eğerken taraflar 2 maçtan da beraberlikle ayrıldı.

YANAL MI BILIC Mİ?
Hücuma yönelik futbolu ile taraftarların beğenisini alan iki teknik direktör Slaven Bilic ve Ersun Yanal, ilk kez karşı karşıya geliyor.
Sağ bek Gökhan Gönül ve sol bek Caner Erkin’in sık sık hücuma yönelik oynamaları için talimatlar veren Yanal, orta saha oyuncularına da sürekli rakip sahada baskı uygulatıp, kazanılan topları gole çevirmeyi deniyor.
Sahaya diziliş olarak tam benzemese de plan olarak birbirlerinin kopyası olan iki hocanın ekstra oyuncuları maçı kazandıracaktır. Hiç beklenmedik bir anda Moussa Sow’un bir füzesi 3 puanı sarı lacivertlilere getirebilir. Siyah beyazlıların maestrosu Manuel Fernandes ise marifetlerini gösterip çantadan tavşan çıkartma numarasıyla taraftara 3 puan hediye edebilir. (SPOR SERVİSİ)


MUHTEMEL 11'LER:
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Raul Meireles, Mehmet Topal, Alper Potuk, Dirk Kuyt, Pierre Webo ve Moussa Sow
Beşiktaş: Tolga Zengin, Atiba Hutchison, Tomas Sivok, Ersan Gülüm, Motta, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Manuel Fernandes, Olcay Şahan ve Hugo Almeida
 

ÖNCEKİ HABER

BDP Gençlik Kongresi Diyarbakır\'da toplandı

SONRAKİ HABER

İdris Bal AKP\'den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...