30 Kasım 2013 06:00

Kayseri 3. İşçi Kurultayını düzenliyor

Kayserili işçiler üçüncü kez işçi kurultayı düzenliyor. “Mücadeleci sendikalar için, haklarımız ve geleceğimiz için toplanıyoruz” şiarıyla 8 Aralık günü Kayseri Tuana Restaurant’ta yapılacak işçi kurultayını düzenleyenler arasında farklı iş kollarından işçiler ve sendikacılar var.

Kayseri 3. İşçi Kurultayını düzenliyor
Paylaş

Kayserili işçiler üçüncü kez işçi kurultayı düzenliyor. “Mücadeleci sendikalar için, haklarımız ve geleceğimiz için toplanıyoruz” şiarıyla 8 Aralık günü Kayseri Tuana Restaurant’ta yapılacak işçi kurultayını düzenleyenler arasında farklı iş kollarından işçiler ve sendikacılar var.

Kurultay komitesinde yer alan Metal İşçisi Yaser Yıldız, “Yapılacak olan bu 3. İşçi Kurultayı kıdem tazminatının fona devredimesi ve kaldırılmasına karşı düzenlenen bir kurultaydır. Kıdem tazminatı biz işçilerin emeğinin kesilmiş faturasıdır. Bu emeğimizi kimseye yedirmemek için işçi kurultayında buluşmaya çağırıyoruz. Kurultay amirin, patronun ya da yalakanın kurultayı değil, emeğiyle geçinen işçilerin kurultayıdır. Kendi fabrikamız başta olmak üzere Kayseri’de birçok fabrikada çalışmalar başlamış durumda” diye konuştu. Yıldız, irili ufaklı toplantılar yapıldığını ve çağrıları da geniş çevrelere yaptıklarını söylüyor.

SENDİKALAŞMA MÜCADELESİ KURULTAY SAYESİNDE OLDU

Kayseri CEHA Büro Mobilyaları’nda sendikalaşma çalışması yürüten işçilerden biri ise, “CEHA’da tüm zorluklara reğmen sendikalaşma mücadelemiz yetki davası ile halen sürüyor. CEHA’da sendikalaşma girişiminin aslında Kayseri’de daha önce yapılan 1. İşçi Kurultayında adım atıldı. CEHA’da sendikal yetkinin dört gözle beklendiğini ve bunun için de yapılacak 3. İşçi Kurultayının aslında bir şans olduğunu da söylüyor. Hem kıdem tazminatı hakkımızı yedirmemek için hem de sendikalaşmadaki yetkiyi yedirmemek için CEHA işçilerini kurultaya çağırıyoruz” dedi.

Yüzlerce işçinin çalıştığı Kumtel fabrikasında çalışan bir işçi, “Fabrikamızda kıdem tazminatının hakkında konuşuyoruz. Fabrikamızın diğer fabrikalardan farklı olarak yaşadığı sorunlar ve bizler bu sorunlarımızı da işçi kurultayına aktaracağız” diye konuştu.

KIDEM TAZMİNATI GEÇMİŞİMİZ VE GELECEĞİMİZDİR

TÜMTİS Kayseri Temsilcisi Yaşar Alicanoğlu da, “Kıdem tazmınatı bizlerin emeğinin karşılığı ve çocuklarımızın geleceğidir. Kıdem tazminatı geçmişimiz ve geleceğimizdir. Kayseri’de yapılacak olan bu 3. İşçi Kurultayıda Kayseri işçisinin kıdem tazminatı hakkını yedirmemek için bir araya gelecektir. 3. İşçi kurultayı bu amaçla Kayseri işçisinin sesini duyuracağı ve kıdem tazminatını gasbettirmeme konusunda atılacak bir adım” olduğunu dile getirdi.

DİSK GENEL BAŞKANI DA KATILACAK

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun Kayseri’de bazı görüşmeler yaptıktan sonra yapılacak işçi kurultayına katılacağını söyleyen DİSK Bölge Başkanı Cumali Sağlam, “İşçinin gündemi gazetesi aracılığıyla gerçekleştirilen kurultayda, kıdem tazmınatının kaldırılması, taşeronlaştırma ve esnek çalışmanın yaygınlaştırılması gibi işçilerin yaşadığı sorunları gündemimize alacağız. Bu sorunlar karşısında mücadeleci sendikalar ve işçiler olarak bu saldırılara nasıl karşı çıkacağımız konuşacağız, tartışacağız. Organize sanayide örgütlü, örgütsüz işyerlerinde kıdem tazminatının kaldırılması, esnek çalışma ve taşeronlaştırma uygulamalarının ne olduğuna dair ve ne yapılması konusunda işçi arkadaşlarla irili ufaklı toplantılar yapıyoruz. Fabrika önlerinde giderek bu konuda bildiriler, el ilanları dağıtıyoruz. Organize sanayide dağıtılmak üzere 12 bin İşçinin Gündemi gazetesi dağıtımı gerçekleştirceğiz” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Egeli hemşireler mücadele hattını belirledi

SONRAKİ HABER

Sivas Katliamı sanıkları memur yürüyüşünde arandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...