30 Kasım 2013 06:00

Denizli gençliği: Belediyeyle arada duvar olmamalı

Başbakan Erdoğan’ın “Şahit olduk, kız öğrencilerle erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu muhafazakar yapımıza ters” açıklaması ile hatırlanan Denizli’de, gençlere yerel seçimlerden beklentilerini sorduk.

Denizli gençliği: Belediyeyle arada duvar olmamalı
Paylaş

Bilge ÖNKOL
Özge AKKAYA
Denizli


Başbakan Erdoğan’ın “Şahit olduk, kız öğrencilerle erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu muhafazakar yapımıza ters” açıklaması ile hatırlanan Denizli’de, gençlere yerel seçimlerden beklentilerini sorduk.

Geçtiğimiz aylarda toplu taşımaya gelen zam, öğrencilerin en büyük sorunu. Yerel seçimlerden beklenen ilk iyileştirme, Denizli’deki ulaşım sorununun çözülmesi.
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Sezgin, “Denizli’de yaygın olan apartların fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve belediye veya diğer karar alıcı mekanizmaların bu konuya el atabileceklerini ifade etti. Toplu taşımaya yapılan zammı sorduğumuz Sezgin, “Fiyatların yüksek olduğunu düşünüyorum. Biz belediye başkanına indirim yapılması yönünde talebimizi ilettik. Belediye başkanı da bu konuyla ilgili gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi” diye konuştu.

Yerel yönetimlerle gençler arasında duvar olmaması gerektiğini ifade eden Sezgin,  “Belediyeler halka hizmet amacı ile kurulmuş yapılardır. Bu yüzden karar alıcılar ile gençlerin arası hiçbir zaman açılmamalı. Yönetimler her an gençlerin ulaşabileceği bir yapıda olmalı. Gençlik alanında ne kadar faaliyet yapılırsa o kadar iyi. Şu anda yapılan çalışmalar var, ama yeterli değil. Belediyenin, Bakanlığın sivil toplum kuruluşlarının bu alanda yaptığı çalışmalar üniversite içerisine girmeli” ifadelerine kullandı.

‘ÖĞRENCİ YURTLARI YETERSİZ’

Halkların Demokratik Partisi Gençlik Meclisinden Uğur Ökdemir, Denizli’de gençlerin yaşadığı en büyük sorunların barınma, ulaşım ve kültürel aktivite eksikliği olduğunu ifade etti. Ranta dayalı değil, halka inen ve halkla birlikte sorunlara çözüm üretebilen bir belediyecilik olması gerektiğini belirten Ökdemir, üniversite öğrencilerinin sorunlarına da değindi: “Üniversitede 50 bine yakın öğrenci var ama, devlet yurdu yaklaşık 5 bin kişilik. Geri kalan öğrenciler ise özel yurtlara ya da cemaatin kucağına itiliyor. Kültürel aktivitelerin azlığı, gençleri kafelere kapatıyor. Buna alternatif, gençliği tatmin edebilecek hem eğitsel hem kültürel aktivitelerin ve mekanların arttırılması gerekiyor.” Yerel seçim döneminde HDP Gençlik Meclisinin çalışmalarından da söz eden Ökdemir, “yerel seçim” başlıklı bir foruma hazırlandıklarını belirtti.

SEÇİM ÖNCESİ HOROZ HEYKELLERİ DEĞİŞTİ

Pamukkale Üniversitesi Münazara Kulübü Başkanı Büşra Aksoy, yerel seçim konusunu gündemlerine aldıklarını belirterek, “Geçtiğimiz hafta yaptığımız gündem tartışmasında, öğrencilerin en çok değindiği konulardan biri yerel seçimler oldu. Yakın zamanda seçim barajını zaten tartışmıştık. Ayrıca önümüzdeki günlerde yerel seçimi işlemek gibi planlarımız da var” dedi. Manisalı olduğunu söyleyen Aksoy, “Manisa’da her seçim döneminde laleler yenileniyor. Denizli’de ise bu dönemde horoz heykelleri değişti. Denizli’de yapılan hiçbir değişiklik yok” dedi.
Pamukkale Üniversitesi İşletme bölümünde okuyan Fatih Ömercioğlu da, “Belediyenin gençlik alanında  yaptığı çalışmalara dahil oluyor musun?​” sorusuna, çalışmalara denk gelmediğini söyleyerek cevap verdi. Ömercioğlu, ülkedeki tartışmaların laiklik ve şeriat üzerinden yürütüldüğünü söyleyerek, “Barış Atay gibi sanatçılarımızın çeşitli davalardan yargılanması bize aslında ülkemizdeki sorunların seçimlerle çözülemeyeceğini gösteriyor” diye konuştu.
Denizli Meslek Yüksek Okulu’ndan bir öğrenci ise, en acil çözülmesi gereken sorunun ulaşım olduğunu söyleyerek, “Toplu taşımaya gelen  zam, hepimizi mağdur etti. Otobüsler zaten herkese yetmiyor, bir de bunun üzerine zam yapıp duruyorlar. Yerel seçimlerden beklentim trafik ve ulaşım sorununun çözümüne dair çalışmalar olabilir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Devlet yurduna Kur\'an kursu

SONRAKİ HABER

Tarihi medresedeki kalorifer borusu meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...