30 Kasım 2013 06:00

Koncuk: Ne çektiysek ara formüllerden çektik

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4/C kadrosunda çalışanlara uzun dönemli sözleşmeyi içeren bir tür “ara formül” önerdiklerini açıkladı.

Koncuk: Ne çektiysek ara formüllerden çektik
Paylaş

Suat İNAL
Ankara


Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4/C kadrosunda çalışanlara uzun dönemli sözleşmeyi içeren bir tür “ara formül” önerdiklerini açıkladı. Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise Bakan Çelik’in önerisine ilişkin, “ne çektiysek bu ara formüllerden çektik” dedi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Reşat Moralı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının katıldı. Bakan Çelik, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısından sonrasında basına açıklama yaptı. Bakan Çelik, 4/C’lilerle ilgili önemli ücret artışı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu sözleşme sürecinin yıllık değil belki daha uzun süreli yapılması çerçevesinde düzenleme yapabilir miyiz gibi konular gündeme geldi” dedi. Çelik, önümüzdeki günlerde sendikalarla yeniden bir araya geleceklerini kaydetti.

‘ARA FORMÜLÜ KABUL ETMEYİZ’

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise 4/C’lilerle ilgili Bakan Çelik’in bir ara formül önerisi sunduğunu ancak bunu kabul etmeyeceklerini söyledi. Bakan Çelik’in ara formülünün uzun sözleşmeyi içeren bir formül olduğunu aktaran Koncuk, ancak bu önerinin dahi net olmadığını belirtti. Koncuk, 4/C’li çalışan sayısının sadece 23 bin olduğunu hatırlatarak bu sorunun neden bu kadar uzadığına anlam veremediklerini söyledi.

‘HENÜZ BANKALARLA UZLAŞAMADIK’

Emekli maaşlarına ilişkin banka promosyonları konusunun da toplantıda ele alındığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bankaların ödenen maaşlardan fazla kâr etmediğini iddia etti. “Olmayan kârdan nasıl pay isteyelim?​” diyen Çelik, bankalarla henüz anlaşmaya varılamadığını ifade etti. “Kamu çalışanların önünde bulunan bazı sorunları seçim öncesinden ortadan kaldırma kararlığı içerisindeyiz” diyen Çelik, bu görüşünü toplantıda dillendirdiğini söyledi.
 

ÖNCEKİ HABER

TBB: Risk algısı hâlâ yüksek

SONRAKİ HABER

Devlet yurduna Kur\'an kursu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...