29 Kasım 2013 21:40

Çalışma Bakanı Çelik kuzuyu kurttan dinledi

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) “veri paylaşımı” ile ilgili yaşanan bazı aksaklıklar olduğunu dile getiren Çelik, “Onunla ilgili neler yapabiliriz, karşılıklı o değerlendirmeyi yaptık” dedi.

Çalışma Bakanı Çelik kuzuyu kurttan dinledi
Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik banka patronlarının temsilcileriyle, çalışanların sorunlarını konuştu.

Sorunlar, muhatapları yerine patronlarla konuşulunca; ortaya çözüm önerisi de çıkamadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın ve beraberindeki heyetle yaklaşık 1.5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı çıkışında basın mensuplarına görüşmeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, Türkiye Bankalar Birliği heyetiyle SGK’nın veri paylaşımıyla ilgili yaşanan aksaklıklar ile çalışma hayatı özellikle teftiş mekanizmasının bankacılığına yansımaları ve 2004’te çıkan İş Kanunu’nun uygulamalarının teknolojik gelişmeler ve bankacılık rekabeti içinde karşı karşıya bulunduğu sorunları görüştüklerini bildirdi.

Bakan Çelik, Bankalar Birliği ile iki konu başlığında görüşmelerinin olduğunu söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) “veri paylaşımı” ile ilgili yaşanan bazı aksaklıklar olduğunu dile getiren Çelik, “Onunla ilgili neler yapabiliriz, karşılıklı o değerlendirmeyi yaptık” dedi.

Görüşülen diğer konunun ise çalışma hayatı ve özellikle teftiş mekanizmasının günümüz bankacılığına yansımaları ve 2004’te çıkan İş Kanunu’nun uygulamalarının bugünkü teknolojik gelişmeler ve bankacılık rekabeti içinde karşı karşıya bulunduğu sorunlar olduğunu anlatan Çelik, şunları kaydetti:
“Sayın Başkan ve heyetinin sunumuyla ilgili karşılıklı değerlendirme yaptık. Konuyla ilgili bir komisyonun kurulup hızlı bir şekilde çalışma hayatıyla ilgili yaşanan sorunların özellikle teftişle ilgili sorunların çözümü yoruma açık konuların ortadan kaldırılması noktasında mutabakatımız oldu. Hızlı bir şekilde arkadaşlarımız teknik düzeyde çalışmalar yapacaklar ve yaşanan sorunların minimize noktaya çekilmesi konusunda görüş birliğimiz oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.” (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

BDP gençliği kongrede buluşuyor

SONRAKİ HABER

Tabelanın üstüne branda attılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...