29 Kasım 2013 20:30

Dinozor Misty satıldı

İngiltere, çarşamba günü Summers Place tarafından düzenlenen ilginç bir açık artırmaya sahne oldu. Açık artırmada 17 metre uzunluğundaki dinozor iskeletini, 480 bin avroya alan enstitünün adı açıklanmadı.

Dinozor Misty satıldı
Paylaş

İngiltere, çarşamba günü Summers Place tarafından düzenlenen ilginç bir açık artırmaya sahne oldu. Açık artırmada 17 metre uzunluğundaki dinozor iskeletini, 480 bin avroya alan enstitünün adı açıklanmadı. Ancak açık artırma yetkilileri, Misty’nin satışının ardından artık kamuya açık alanlarda sergileneceği bilgisini verdi.

Dünya genelinde sağlam halde sadece altı dinozor iskeleti bulunuyor. Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi yetkilisi Martha Richter, Misty’nin oldukça önemli bir iskelet olduğunu ve birgün çalışmalarda kullanılmak üzere bir müzeye konulmasını umduğunu ifade etti. Dinozor iskeletlerinin özellikle otel zincirleri, alışveriş merkezleri için oldukça cazip olduğu belirtiliyor. Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt gibi ünlü Hollywood yıldızlarının da dinozor iskeletlerine sahip olduğu kaydediliyor.

DW’in haberine göre, açık artırmaya katılan uzmanlardan Errol Fuller, dinozor iskeletinin heyecan verici olduğunu ve bu iskeletle insanın çevresindekileri etkileyebileceğini belirtti. Fuller, garajda bir Ferrari’nin durmasındansa, bir dinozor heykeline sahip olunmasının daha güzel olduğunu ifade etti.

Misty’nin iskeleti 2009 yılında, Alman jeolog ve fosil satıcısı Raimund Albersdörfer ve oğulları tarafından ABD’de özel bir arazideki taş ocağında yapılan kazı sonucu bulundu. Avrupa’ya getirilen 6 metre yüksekliğindeki Misty, Hollanda’nın Rotterdam kentinde adeta bir yapboz gibi bir araya getirilmişti. İskeletin, açık artırma için yeniden parçalara ayrılıp, Londra’ya taşınarak yeniden birleştirildiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Adana\'daki Gezi duruşmasında tahliye yok

SONRAKİ HABER

‘Bu güzel havalar’ göçmeyi unutturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...