29 Kasım 2013 20:03

Adana'daki Gezi duruşmasında tahliye yok

Adana'da Gezi Parkı protestolarına katıldıkları gerekçesiyle 2'si tutuklu 13 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye çıkmadı.

Adana\'daki Gezi duruşmasında tahliye yok
Paylaş

Adana'da Gezi Parkı protestolarına katıldıkları gerekçesiyle 2'si tutuklu 13 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye çıkmadı.

Adana'da Gezi Parkı protestolarına katıldıkları gerekçesiyle aralarında ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 2'si tutuklu 13 kişi hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt talimatıyla eylem yapmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu yargılanan Mahmut Yiğit ve Murat Akıncı ile birlikte bazı tutuksuz sanıkları ve avukatları katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, demokratik haklarını kullandıklarını ve herhangi bir örgütle ilişkilerinin olmadığını belirterek, tahliye ve beraatlarını talep etti.

ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, savunmasında, iddianamenin çelişkilerle dolu olduğunu ve yasal bir partinin faaliyet ve davranışlarının suç sayılamayacağını savundu. Yüksekdağ, "Bizim tek başımıza Gezi eylemlerini organize ettiğimiz ve yönlendirdiğimiz konusu tamamen yanlıştır. Böyle bir şey yapmayı isterdik ancak Gezi eylemleri toplumun kendi dinamikleriyle ortaya çıkan ve gelişen eylemlerdir. Partimizin MLKP ile hiçbir organik bağı yoktur. Bu nedenle "örgüt yöneticiliği" suçlamasını da kabul etmiyorum" dedi.

İddia makamı ise, sanıkların işledikleri suçun sabit olduğunu ve tutuklu yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanıkların avukatları ise müvekkillerinin üzerine atılı suçlamaları reddederek, tahliye ve beraatlarını talep etti. Ara kararını açıklayan Mahkeme Heyeti ise, tutuklu sanıkların üzerine atılı suçları işledikleri konusunda güçlü kanıtlar bulunması ve kaçma şüphelerinin bulunmasını dikkate alınarak tutuklu hallerinin devamına karar verip, bir sonraki duruşmayı 7 Mart 2014 tarihine erteledi.

DURUŞMA SONRASI GERGİNLİK


Kararın açıklanması sırasında bazı tutuklu yakınları fenalık geçirdi. Tutukluların cezaevine götürülmeleri esnasında da dışarıda bekleyen tutuklu yakınları ve sanıklar ile polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Tutuklu sanıkların cezaevine götürülmeleri sırasında "Gezi tutsakları onurumuzdur", "Gezi direnişi yargılanamaz" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganı atan grup, ardından adliye önünden ayrıldı. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul\'un suyu 5 yılda yarıya düştü

SONRAKİ HABER

Dinozor Misty satıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...