29 Kasım 2013 17:58

Avrupa'ya resesyon uyarısı

Standard & Poor's (S&P), gelişen ülkelerde büyümenin beklenti altında kalması halinde Avro Bölgesi'nin 2014'te yeniden resesyona girebileceğini belirtti.

Avrupa\'ya resesyon uyarısı
Paylaş

Standard & Poor's (S&P), gelişen ülkelerde büyümenin beklenti altında kalması halinde Avro Bölgesi'nin 2014'te yeniden resesyona girebileceğini belirtti.

Cnbc-e’nin haberine göre; S&P'nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başekonomisti Jean-Michel Six, Avrupa'ya olası bir tehdidin 'Kırılgan Beşli' olarak tabir ettiği Türkiye, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika ve Endonezya'dan gelebileceğini kaydetti. Gelişen piyasaların dünyadaki merkez bankalarının politikalarına karşı savunmasız olduğunu söyleyen Six, bu ülkelerin büyümesindeki herhangi bir düşüşün Avro Bölgesi'ni sert etkileyeceğini belirtti. Six’in öngörüsü gerçek olursa, bu Avro Bölgesi'nde son altı yılda yaşanan üçüncü resesyon olacak.

ABD DE SIRADA

Fransız banka Societe Generale'in yayımladığı raporda ise ABD'de resesyonun yaklaştığı ve Fed politikalarının bunun önüne geçemeyeceği öne sürüldü. Societe Generale'den Stratejist Albert Edwards, ABD'de şirket kârları ve yatırımlardaki esas düşüşün Asya ve gelişen piyasalardan gelen devalüasyonla tetikleneceğini iddia etti.
Zihinlerde "Fed parasal sıkılaştırma yaparak krize yol açmazsa resesyon başlamaz" gibi bir fikir olduğunu söyleyen Edwards, bu fikrin "saçmalık" olduğunu belirtti. Edwards, "Bir kredi balonu dışarıdan herhangi bir parasal sıkılaştırma olmadan da patlayabilir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dış ticaret açığında büyük artış

SONRAKİ HABER

Tüzel, park-bahçe işçilerinin direnişini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...