29 Kasım 2013 15:11

14 yaşındaki kıza tecavüze 17 yıl 15 gün hapis

Zonguldak'ta, 14 yaşındaki S.B.'ye tecavüz edip evlenme vaadiyle ilişkiye girmeye devam eden 36 yaşındaki Satılmış U., tutuksuz yargılandığı davada 17 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

14 yaşındaki kıza tecavüze 17 yıl 15 gün hapis
Paylaş

Zonguldak'ta, 14 yaşındaki S.B.'ye tecavüz edip evlenme vaadiyle ilişkiye girmeye devam eden 36 yaşındaki Satılmış U., tutuksuz yargılandığı davada 17 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
2011 yılı yaz aylarında meydana gelen olayda Satılmış U., iddiaya göre piknik yapma bahanesiyle ormanlık alana götürdüğü S.B.'ye tecavüz etti. Satılmış U., daha sonra da evlenme vaadinde bulunduğu S.B. ile ilişkiye girmeye devam etti. Durumu öğrenen kızın ailesinin şikayeti üzerine Satılmış U. tutuklandı.

Sanık hakkında, 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla dava açıldı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve geçen Haziran ayındaki duruşmada tahliye edilen sanık Satılmış U., bugün görülen karar duruşmasına katılmadı. S.B. ve ailesinin de yer almadığı duruşmada sanık Satılmış U.'ya 17 yıl 15 gün hapis cezası verildi. Sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

TECAVÜZ ZANLISINA TAHLİYE

Diyarbakır'ta lise 1'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki H.Ü. adlı kıza 'zincirleme olarak cinsel istismarda bulunmakla' suçlanan ve hakkında 29 yıl hapis cezası istenen lise son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki R.K., tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Diyarbakır'da geçen yıl lise 1'inci sınıf öğrencisi H.Ü.'ye cinsel istismarda bunduğu iddia edilen, aynı okulda eğitim gören 4'üncü sınıf öğrencisi R.K. şikayet üzerine çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. R.K. hakkında 'zincirleme olarak beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'zincirleme hakaret' suçlarından dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamede, olay tarihinde 14 yaşında olan mağdurenin bir arkadaşının tanıştırması sonucu aynı okulda okuyan R.K. ile duygusal yakınlık yaşadığı, şüphelinin de bunu kullanarak, onu eve götürüp, birden çok kez cinsel istismarda bulunduğu yer aldı
Olayın mağdura zincirleme olarak ve rızasıyla nitelikli cinsel istismar şeklinde kabul edilmesi gerektiğini savunan savcı, çocuk psikiyatri uzmanınca düzenlenen rapora göre, mağdurede depresif uyum bozukluğu saptandığı ve ruh sağlının bozulduğunun belirtildiğine dikkat çekti, 'zincirleme olarak beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'zincirleme hakaret' suçlarından 29 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Hazırlanan iddianamede, mağdure ve sanık arasında yapılan mesajlaşmalar da yer aldı. Karşılıklı mesajlaşmalarda sanığın mağdureye hakaret ve küfür içerikli mesajlar yazdığı görüldü.

'KENDİ RIZASIYLA GELDİ'

İddianamenin Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından, görülmeye başlanan davanın ikinci duruşması yapıldı. İfadesi alınan tutuklu sanık R.K., "Hiçbirşey zorla olmadı. Kendi rızası ile geldi” derken, Daha sonra söz hakkı verilen H.Ü., sanığın yeğeninin kendilerini tanıştırdığını belirterek kendisine zor kullanıldığını, tokat atıldığını söyledi.

SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Daha sonra söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti ise anığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. H.Ü.’nün ruh sağlığına ilişkin yazılan talimatın cevabının beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen\'den polise suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Adana Tabip Odası: İnsanlığa ve hekime yapılmış bir saldırıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...