29 Kasım 2013 14:40

Eğitim Sen'den polise suç duyurusu

Eğitim Sen, 23 Kasım günü gerçekleştirdiği yürüyüşe yapılan polis müdahalesine ilişkin Ankara Adliyesi'ne giderek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitim Sen\'den polise suç duyurusu
Paylaş

Eğitim Sen, 23 Kasım günü gerçekleştirdiği yürüyüşe yapılan polis müdahalesine ilişkin Ankara Adliyesi'ne giderek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunmadan önce adliye önünde açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, geçtiğimiz Cumartesi günü yapmak istedikleri kitlesel basın açıklamasına polisler tarafından "vahşice" saldırıldığını belirterek, saldırılar sonucunda onlarca eğitim emekçisinin yaralandığını kaydetti.

'AKP KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERE BASKI UYGULUYOR'

Ünsal, saldırı yapan ve saldırı emrini verenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, "Ancak hukukun AKP'ye sadakatle itaat etmek olarak biçimlendirildiği bir ülkede, adaleti talep etmek için değil, adaletsizliğiyle tarih yazanların sayfalarına not düşmek için buradayız" dedi. AKP hükümetinin kendisi gibi düşünmeyen bütün kesimlere baskı uyguladığını söyleyen Ünsal, "Bütün bu baskılara rağmen binlerce eğitim emekçisi geleceğine sahip çıktığını ilan etmiştir. AKP'nin demokrasi ve hukuk anlayışının gerçek yüzü bu saldırı ile bir kez daha ortaya çıkmıştır" diye konuştu. Ünsal, demokratik tepkilerini yükseltmek için mücadelelerine devam edeceklerine vurgu yaparak, "İtaat etmemizi bekleyenlere inat mücadele bayrağımızı yükseltmeye, sendikal haklarımızın engellemesine müsaade etmemeye ve sınıflarımızda, okullarımızda, alanlarda direnişimizi büyütmeye devam edeceğiz" diye kaydetti.

Açıklamadan sonra eğitim emekçileri, adliye içerisine girerek sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bir günde iki iş kazası, iki işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

14 yaşındaki kıza tecavüze 17 yıl 15 gün hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...