29 Kasım 2013 14:16

Köprü yıkıldı, köylüler perişan oldu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Hisarönü Köyü'nün Limanbaşı Mevkisi'ndeki çayın üzerinde yığma topraktan yapılan köprünün yağmurun neden olduğu sel sularıyla yıkılması köylüleri perişan etti.

Köprü yıkıldı, köylüler perişan oldu
Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Hisarönü Köyü'nün Limanbaşı Mevkisi'ndeki çayın üzerinde yığma topraktan yapılan köprünün yağmurun neden olduğu sel sularıyla yıkılması köylüleri perişan etti. Limanbaşı'nın diğer yerlerle irtibatını sağlayan tek yer olan köprünün yıkılması nedeniyle köyde taşımalı sistemde öğrenim gören dört öğrenci de çayı anne ve babalarının sırtında geçerek okullarına gidebildi.

Hisarönü Köyü ile Limanbaşı Mevkisi'ni ayıran çaydaki, künk üzerine yığma toprak dökülerek yapılan köprü, geçen Cumartesi günü metrekareye düşen 216 kilogram sağanak yağmurun neden olduğu selde yıkıldı. Köprünün yıkılması beş ev ve bir restoran bulunan Limanbaşı Mevkisi'nin 5 kilometre mesafedeki Hisarönü Köyü ile irtibatının kesilmesine neden oldu. Her türlü işlemlerini ve alışverişini Hisarönü Köyü'nden yapan Limanbaşı'nda yaşayanlar, perişan oldu. Buradaki taşımalı sistemde eğitim gören 2'si kız 4 öğrenci de yazın mavi tur düzenleyen şirketlerin, turistlerin ve araçların geçebilmesi için yaptırdığı köprünün yıkılması nedeniyle okullarına balıkçı çizmesi giyen anne ve babalarının sırtında çayı geçerek gidebildi.

Çocuklarını ve kendilerinin yıllardır bu çileyi yaşadıklarını belirten köylülerden 50 yaşındaki Erhan Taşel, "Köyümüz 155 kilometre sahili ve geniş topraklarıyla Türkiye'deki en büyük köylerden biri. Köyümüz, Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde kalıyor. 2004 yılında bölgemizin imar planlarının yapılması için yasa çıkartıldı. Bunun için sağlanan 200 bin liralık bütçe, 2010 yılında bazı köylere yol yapımına aktarıldı. Her kış, selden köprümüz yıkıldığında yetkililere başvurduğumuz zaman bize, "Bölgenin SİT alanı olması nedeniyle imarınız yok. Evleriniz kaçak oraya yol yapamayız' diyorlar. Yaz aylarında, mavi tur düzenlenmesi nedeniyle tur şirketlerinin yaptırdığı köprü olmasa halimiz hepten perişan" dedi.

Taşel, kışın selin geldiği ilk günler köye alışverişe gidemedikleri için yiyecek stoklamak zorunda olduklarını da kaydetti. Köylülerden 28 yaşındaki Mehmet Tarım da kendini bildi bileli köprünün her kış yıkıldığını ve kendilerinin denizden çizmelerle geçerek teknelerine ulaştıklarını belirtip, "Kış gelsin istemiyoruz. Çocuklarımızı sırtımızda çaydan geçirerek daha ne kadar okula gönderebiliriz?" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Taylan Kulaçoğlu cezaevinde

SONRAKİ HABER

Bayram Oteli davasının gerekçeli kararı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa