29 Kasım 2013 11:50

Erhan Tuncel'in ifadesi alındı

Erhan Tuncel, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

Erhan Tuncel\'in ifadesi alındı
Paylaş

Erhan Tuncel, Agos Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

Terörle Mücadele Soruşturmalarında görevli savcı Muammer Akkaş, 2007 yılında işlenen cinayeti sil baştan ele aldı. 2007 yılında yürütülen soruşturmadaki eksik noktaları tespit eden savcılık, eski sanıkların ifadesini almaya karar verdi. Bu kapsamda ilk olarak cinayetin tetikçisi Ogün Samast'ın ifadesi alındı. Daha sonra Erhan Tuncel'in ifadesinin alınmasına karar verildi. Bu kapsamda Tuncel, tutuklu bulunduğu cezaevinden bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Erhan Tuncel, soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş'a ifade verdi. 6 saat süren ifadenin Tuncel'in isteği üzerine görüntülü olarak da kaydedildiği öğrenildi. Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu da ifadeye katıldı. İfadenin ardından Tuncel tekrar cezaevine götürüldü.

Tuncel'in soruşturma ve dava sürecinde anlattıklarını daha detaylandırdığı belirtildi. Jandarmayla ilgisi olmadığını söylediği belirtilen Tuncel'in sadece o dönemde Trabzon'da görevli olan ancak cinayet günü İstanbul'da olduğu iddia edilen Uzman Çavuş Satılmış Şahin ile daha önceden tanıştığını söylediği kaydedildi. Tuncel'in ağırlıklı olarak emniyet ile ve bağlantılı olduğu emniyet personeliyle ilgili konuştuğu kaydedildi. Tuncel'in süreçte adı geçen kişilerin dışında yeni isim vermediği iddia edildi. Tuncel'e kamu görevlileriyle ilgili soruların ve yardımcı istihbarat elemanı olarak bağlantılı olduğu görevlerin sorulduğu belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman\'da AKP\'liler AKP\'yi protesto etti

SONRAKİ HABER

‘Gezi’ doktorlarına ağır cezalar geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...