29 Kasım 2013 01:53

İngiltere'de şike skandalı

İngiliz futbolu son yıllarda ortaya çıkan en büyük şike skandalı ile sallanıyor. Polis, aralarında futbolcuların da olduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

İngiltere\'de şike skandalı
Paylaş

İngiliz futbolu son yıllarda ortaya çıkan en büyük şike skandalı ile sallanıyor.

The Daily Telegraph Gazetesi'nin birinci sayfa manşetten verdiği haberde polisin gözaltına aldığı 6 kişi arasında futbolcuların da olduğu öğrenildi ve bu şike olayı son yıllardaki şike skandallarının en büyüğü olarak yorumlandı.

İngiliz futbolunda şike yapanların müşterek bahis firmaları mensupları olduğunu ortaya çıkartan The Daily Telegraph'ın haberine göre Ulusal Suç Ajansı dedektifleri son iki günde 6 kişiyi gözaltına aldı ve bunlardan en az üçü futbolcu. Futbol menaceri olan eski Premier Lig futbolcularından Delroy Facey de gözaltına alınanlar arasında. Ulusal Suçla Mücadele Birimi'nden (NCA) yapılan açıklamada, Singapur uyruklu 33 yaşındaki Chann Sankaran ile İngiltere ve Singapur vatandaşlığı bulunan 43 yaşındaki Krishna Sanjey Ganeshan'ın ise tutuklandığı belirtildi.

Şike araştırmasını yapan Daily Telegraph'ın ihbarı üzerine polisin şike tutuklamalarını başlattığı anlaşıldı. Asya'dan İngiltere'deki maçlardaki şikelerin hedef alındığını saptayan İngiliz gazetesi, bir şikecinin İngiltere'ye geçen hafta geldiğini ve salı akşamı tutuklandığını bildirdi.

Son iki haftada gizlice kaydedilen konuşmalardan, şikeyi ayarlacak kişinin aşağı lig maçlarında 50,000 sterlin gibi düşük rakamlara maç satın almayı planladığı anlaşıldı. Hedef alınan aynı takımın oynayacağı üç maçta doğru tahmin sonucu para kazanma planları su üstüne çıktı. Düzenlenen şikeye göre aynı takımın oynayacağı üç maç doğru tahmin ediliyor. İngiltere dışındaki şike skandalları ışığında son 20-30 yılda polisin ilk defa zanlıları mahkum ettirecek yeterli şike kanıtı topladığı kaydedildi. Organize suçla mücadele etmek için bu yıl kurulan Ulusal Suç Ajansı'nın Kumar Komisyonu ve Futbol Federasyonu ile yakın işbirliği içinde olduğu öğrenildi.

The Daily Telegraph, İngiltere'de alt liglerden bir futbolcuyu satın almanın 70 bin sterline mal olduğunu yazdı. (Londra/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kuran kursu öğrencileri akşam yemeğınden zehirlendi

SONRAKİ HABER

Sınavı kötü geçince ölmek istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...