04 Haziran 2011 09:58

Emekçiler oylarını halktan yana kullanacak

KESK Van Şubeler Platformu, DİSK’e bağlık Genel İş ve Türk-İş’e bağlı Belediye İş Van şubeleri, 12 Haziran seçimlerinde emekten ve demokrasiden yana tavır alacaklarını duyurdu.KESK Van Şubeler Platformu, 12 Haziran seçimlerinde hangi siyasal programdan yana tavır alacaklarına ilişkin kararlarını açıkladı. TMMOB İl Koordinasyon

Emekçiler oylarını halktan yana kullanacak
Paylaş

KESK Van Şubeler Platformu, DİSK’e bağlık Genel İş ve Türk-İş’e bağlı Belediye İş Van şubeleri, 12 Haziran seçimlerinde emekten ve demokrasiden yana tavır alacaklarını duyurdu.

KESK Van Şubeler Platformu, 12 Haziran seçimlerinde hangi siyasal programdan yana tavır alacaklarına ilişkin kararlarını açıkladı. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Genel İş Van Şubesi ve Belediye İş Van Şubesi de açıklamaya destek verdi. Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında emekçiler adına konuşan KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Çelik, Türkiye’nin bu son yıllarda tarihinin en derin ekonomik-sosyal kriz ve antidemokratik uygulamaların açığa çıktığı bir dönemi yaşadığını belirterek, taleplerini yerine getirecek siyasal programlara oy vereceklerini söyledi.

Seçim barajının kaldırılması, yeni bir anayasanın hazırlanması, baskı, sürgün ve gözaltılar nedeniyle meydana gelen mağduriyetlerin giderilmesi, TMY’nin kaldırılması, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi, ana dilde eğitim ve kamu hizmeti sağlanmasını istediklerini belirten Çelik, çalışma yaşamında yaşanan sorunları da dile getirdi.

KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek, seçim sürecinin emekçilerin kendisini anlatabilmesi için fırsat olduğunu belirterek, demokratların, aydınların ve yurtseverlerin halktan yana tavır alması gerektiğini dile getirdi. Birtek, Erdoğan’ın da açılım söylemlerinden sonra binlerce siyasetçinin cezaevine girdiğini hatırlattı. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Manisa’daki alan Blok adayına yasak!

SONRAKİ HABER

Türk’ten yeni anayasada özerklik vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...