28 Kasım 2013 20:35

6 yeni film vizyona giriyor

Bu hafta 6 film vizyona giriyor. Ancak bu filmler arasında en çok konuşulan film, haftanın tek yerli yapımı olan 'Tamam Mıyız?' Filmlerin detayları ve fragmanları için tıklayın...

6 yeni film vizyona giriyor
Paylaş

Bu hafta 6 film vizyona giriyor. Ancak bu filmler arasında en çok konuşulan film, haftanın tek yerli yeni filmi olan Tamam Mıyız?.

Ünlü yönetmen Çağan Irmak’ın son filmi olan 'Tamam Mıyız?​’da Deniz Celiloğlu, Aras Bulut İynemli, Sumru Yavrucuk, Zuhal Gencer Erkaya, Aslı Enver ve Gürkan Uygun gibi isimler yer alıyor. ‘Tamam Mıyız’, kendi dünyasında yaşayan engelli İhsan ve sorunları olan heykeltıraş Temmuz’un birbirlerinden güç alarak hayatın zorluklarının üstesinden gelme mücadelesini ele alıyor. Filmin basın gösteriminden sonra sinema yazarları kısaca şunları söylediler:

- Atilla Dorsay: Çok ağladım filmde. Bu mevsimin modası zaten ağlatan filmler. Çağan Irmak bize ‘Tamam Mıyız’ filminde çarpıcı ve garip bir aşk öyküsü anlatıyor.
- Sadi Çilingir: Bence bu film, Çağan’ın ‘Babam ve Oğlum’dan sonraki en iyi filmi.
- Serdar Akbıyık: Çağan Irmak belli bir standart tutturmuş kendine. Herkes neredeyse ağlamak için gider filmlerine. Belki bu filminde de öyle bir etki yaratmak istedi. Ötekileştirmeyi çok gerçek bir şekilde anlatmış. Diyalogları çok ilgimi çekti.
- Alper Turgut: Çağan Irmak’ın iyi filmlerinden biri değil. Engelliler ve eşcinsellik gibi iki farklı konuyu bir araya getirmesi bir yenilik. Ama daha içerikli daha hataya açık olmayan bir film olabilirdi.
- Kerem Akça: Tipik Çağan Irmak motifleri taşıyan bir film. Açıkçası eşcinsel sineması olarak da değerlendirilecek potansiyele sahip bir film.

'Tamam mıyız?' filminin fragmanını izlemek için tıklayın.


Vizyona giren diğer filmler ise şunlar:

Yarım Kalan Şarkı

Yapıtın başrollerinde Terence Stamp, Vanessa Redgrave ve Gemma Arterton yer alıyor. Aksi ve huysuz Arthur, kanserle boğuşan çok sevdiği karısı Marion'un ısrarıyla yerel bir koroya katılır. Arthur, karısının neden böyle alışılmadık bir koroda aptal şarkılar söylemek istediğini anlayamaz. Koronun genç ve güzel şefi Elizabeth, tüm gruba yaşam sevgisi ve enerji aşılarken, Arthur kendisine hiçbir şey için geç olmadığını ispatlayacaktır. İngiliz Bağımsız Film Ödülleri'nde üç dalda aday olan film için Celine Dion, 2013 sonunda çıkacak albümünde yer alacak "Unfinished Songs" şarkısını kaydetti.

Ruhlar Bölgesi Bölüm 2

Yönetmen James Wan'ın ve senarist Leigh Whannell'in ünlü korku ekibi Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye, Barbara Hershey ve Ty Simpkins'den oluşan orijinal ekiple, kendilerini tehlikeli bir şekilde ruhsal dünyaya bağlayan gizemli çocukluk sırlarını açığa çıkarma peşindeyken musallat olunan Lambert ailesini anlatan ünlü korku filminin korkunç devam filmi için yeniden bir araya geliyor.

Danışman

Başarılı bir avukat olan Counselor, son zamanlarda yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı adeletin iki yanında da yer alan bir karar verir ve kendisini uyuşturucu ticaretin ortasında bulur. Bu kararıyla birlikte Reiner isminde bir işadamıyla iş yapamaya başlar. Girdiği ekiple birlikte uyuşturucu sevkiyatı planlar ancak bekledikleri gibi gerçekleşmez ve kendilerini bir can pazarı içerisinde bulurlar. Filmde, Michael Fassbender, Javier Bardem, Brad Pitt ile Penelope Cruz rol alıyor.

Bir Vampir Hikayesi

2 gizemli kadın deniz kenarındaki bir yere sığınırlar. Clara ıssız konukevi Byzantium'da barınmalarını sağlayan yalnız Noel ile tanışır. Eleanor ise Frank'le arkadaş olur ve ona ölümcül sırlarından bahseder. 2 kadın aslında 200 yıl önce doğmuştur ve insan kanıyla beslenmektedir. Sırları yayılmaya başladıkça, geçmişleri onları yakalar ve ölümcül sonuçlar doğurur.

Niko 2: Küçük Kardeş, Tatlı Bela

Ren geyiği Niko, ortadan kaybolan küçük erkek kardeşini aramaya başlar. Ancak macera ile dolu bu yolculuğa yalnız çıkması mümkün değildir. Bu yüzden arkadaşlarından yardım alır. Kardeşini kurtarmak için çıktığı bu soluksuz serüvende Niko dostluğun ve aile değerlerinin de önemini anlayacaktır.

ÖNCEKİ HABER

T.rex’i korkudan kaçıran dinozor

SONRAKİ HABER

HES’çi şirketi çocuk şarkısı rahatsız etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...