28 Kasım 2013 19:17

Memurlardan hükümete eleştiri

4688 Sayılı Yasada yapılan değişikliğin ardından Yüksek İstişare Kurulu yerine kurulan Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun 2013 yılı ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplandı. Toplantıya Bakan Faruk Çelik başkanlık etti.

Memurlardan  hükümete eleştiri
Paylaş

4688 Sayılı Yasada yapılan değişikliğin ardından Yüksek İstişare Kurulu yerine kurulan Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun 2013 yılı ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplandı. Toplantıya Bakan Faruk Çelik başkanlık etti. Bundan önceki 3 toplantıda sendikaların isteklerine dair hiçbir adım atılmaması toplantıda sendikalar tarafından Bakan Çelik’e iletildi.

Memur sendikaları konfederasyonları ile kamu kurumları arasında toplusözleşmeye konu olmayan taleplerin tartışıldığı Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) bugün toplandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un kamu emekçileri adına katıldığı toplantıya, Bakan Faruk Çelik Başkanlık etti. Toplantıda, hem Memur-Sen’in tek taraflı imzaladığı toplusözleşme, hem de bundan önceki Danışma Kurulu toplantılarında dile getirilen taleplere dair adım atılmaması eleştiri konusu oldu.

KESK: ESNEK ÇALIŞMAYI TARTIŞMAYIZ

Toplantıda konuşan KESK Genel Başkanı Özgen, “KPDK yasadaki tarifinden ziyade, Hükümet tarafından bir oyalama ve geçiştirme aracı olarak görülmektedir. Toplantılar ve yapılan çalışmalar  sosyal diyalog  görünümlü monolog ya da hükümetle Memur-Sen’in diyaloğu şekline dönüştürülmüştür. Diğer Konfederasyonlar sembolik ya da seyirci olarak görülmektedir” dedi.  

Bir önceki KPDK toplantısında, kamu emekçilerinin esnek çalışmasının önünü açmaya dönük bir teklif sunduğunu hatırlatan Özgen, “KPDK hükümetin çalışma yaşamına yönelik güvencesizleştirme, esnek ve performansa dayalı personel rejimine meşruiyet sağlama aracına dönüştürülmek istenmektedir. Bu nedenle, henüz yeni bir kurul olsa da, yaşadıklarımız bu kurulun varlığını ve gerekliliğini tartışma konusu yapmıştır” dedi.

MEMUR-SEN: AİLE YARDIMI ARTTIRILSIN

Memur-Sen ise toplantıda, 2014-2015 toplusözleşmesinin imzalanmasının ardından tartışma konusu olan aile yardımının artırılmasını talep etti. Kamu emekçilerinin çocuklarına yönelik ücretsiz kreşler kurulması ya da kreş ücretinin kamu tarafından karşılanmasını isteyen Memur Sen, 4/C statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerin görev yaptıkları kurum önceliğinde öğrenim durumlarına ve yeterliklerine uygun kadrolara atanması konusundaki taleplerini de Danışma Kurulu’na sundu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP\'li kadınlar Kamer Genç\'i protesto etti

SONRAKİ HABER

Taylan Kulaçoğlu tekrar gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...