28 Kasım 2013 18:24

Erciş'te depremzedeler polis zoru ile sokağa atılıyor

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından oturdukları evleri hasar gördükten sonra AFAD tarafından konteynerlere yerleştirilen ve 2 yıldır barınma sorunlarına çözüm üretilmeyen depremzedeler, polis zoru ile konteynerlerden çıkarılıyor.

Erciş\'te depremzedeler polis zoru ile sokağa atılıyor
Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından oturdukları evleri hasar gördükten sonra AFAD tarafından konteynerlere yerleştirilen ve 2 yıldır barınma sorunlarına çözüm üretilmeyen depremzedeler, polis zoru ile konteynerlerden çıkarılıyor.

Alkanat Konteyner Kent'te yaşayan 110 aile havaların soğuması ile birlikte sorunlarına çözüm bulunmadan konteynerlerinden çıkarılmalarına tepki gösterdi. Polislerin sabah saatlerinde silahlarla konteynerlerini bastığını söyleyen depremzedeler, küfre ve hakarete maruz kaldıklarını, basın mensuplarının alana gelmesinin ardından polislerin silahlarını sakladıklarını söyledi.

Gidecek hiçbir yerleri olmadığını ve 2 yıldır sürekli vaatlerle oyalandıklarını ifade eden depremzedelerden Mecbura Gün, engelli çocuğu ile kış şartlarında gidecek yerleri olmadığını söyleyerek, yetkilileri "vicdan sahibi" olmaya çağırdı. Gün, "Polisler sabah saatlerinde konteynerleri basarak, konteynerleri boşaltmamızı istedi. Bizler gidecek yerimizin olmadığını söylememiz üzerine, 'Size güzellikle burayı boşaltın diyorum. Yoksa hepinizi döve döve çıkarırım' dedi ve hakaret ve küfürler edildi. Hem haksızlığa uğruyoruz hem de hakarete" dedi. Gün, polislerin silahları ile konteynerlere geldiğini, gazetecileri gördükten sonra silahlarını araçlarına koyarak sakladıklarını dile getirdi.

'BAŞBAKAN'IN VERDİĞİ SÖZ BU MUYDU?'

Havaların soğuması ile birlikte sokağa atılmalarına anlam veremediklerini ifade eden Ercan Gün ise, "Başbakan Erciş'e geldiğinde barınma sorunlarının çözüleceğine ve bin adet konutun dağıtılacağına yönelik sözler verdi. Bugün Başbakan'ın komutundaki görevliler kış ortasında bizleri kaldığımız konteynerlerden dışarı atıyorlar. Gidecek yerimiz ve barınacak imkanımız yok. Başbakan'ın verdiği söz bu mu? Bizleri kış ortasında sokağa atmak mıydı verilen söz?" diye sordu.

EMNİYET MÜDÜRÜ KENDİNİ SAVUNDU!


Yaşananlarla ilgili soru sorulan Erciş Emniyet Müdürü Murat Hoş'un ise, "Daha önce defalarca uyardık, bugün konteynerlerin buradan taşınacağını ve boşaltmaları gerektiğini kendilerine aktardık. Fakat depremzedeler sorunlarına çözüm arayacağına oturup burada ağlayarak çözüm arıyor. Bizler görevimizi yapıyoruz" demesi dikkat çekti.

Dışarıdan getirilen araçlarla Alkanat Konteyner Kent'te bulunan konteynerler, AFAD'ın depolarına taşınmaya devam ediliyor. (Van/DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

‘Taksime havuza yüzmeye gitmediler’

SONRAKİ HABER

Sendikaya üye olan işçilere işten atma tehditi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...