28 Kasım 2013 16:21

TGS tutuklu gazeteciler için eylem çağrısı yaptı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi, pazartesi günü başlayacak olan KCK basın davası öncesinde yapılacak eyleme çağrı yaptı.

TGS tutuklu gazeteciler için eylem çağrısı yaptı
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi, pazartesi günü başlayacak olan KCK basın davası öncesinde yapılacak eyleme çağrı yaptı.

TGS İstanbul Şubesi ile Özgür Gündem gazetesi çalışanları 2 Aralık’ta başlayacak olan dava öncesinde cumartesi günü saat 18.00’de Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapacak. Cezaevindeki gazetecilerin durumuna dikkat çekmek için yapılacak eylem öncesinde yazılı bir basın açıklaması yapan TGS, “Türkiye’nin en temel meselelerinden biri olan Kürt sorununa ilişkin haberler yaptılar, mağdurlar ve taraflarla görüştüler; örgüt üyesi ilan edildiler.

Editör olarak muhabirlere, telefonda takip edilecek haberler ile ilgili bilgiler verdiler; örgüt yöneticisi olarak talimat vermekle suçlandılar. Ajansları adına takip ettikleri haberleri, Kürt televizyon kanallarına canlı telefon bağlantılarıyla aktardılar; örgüt propagandası yapmakla itham edildiler. Gazetecilik mesleğinin tüm gereklerini yerine getirdiler, gerçekleri halka ulaştırmaya çalıştılar. Bu nedenle hapsedildiler” dedi.

EYLEME VE DAVAYA ÇAĞRI

Kürt basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin 20’sinin tutukluluk hallerinin 3. yılına girdiğine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye’de hâlâ cezaevlerinde 62 gazetecinin tutuklu olduğu hatırlatılarak, “Kısa bir süre önce bu gazetecilerden Füsun Erdoğan, Arif Çelesi ve Bayram Namaz’ın da içinde olduğu 6 gazeteci müebbet hapis cezası ve binlerce yıllık hapis cezasına çarptırıldı” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Her duruşma, meslektaşlarımızın, çözümsüz bırakılan Kürt sorununun bir sonucu olarak tutuklandığını ortaya koydu. Bu nedenle, ilk sözümüz iktidara: Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için adım at, Kürt gazetecileri serbest bırak. İkinci çağrımız meslektaşlarımıza: Cezaevlerine tıkılan Kürt gazetecilerle, aynı adliye koridorlarında, aynı kent meydanlarında, aynı salonlarda haber takibi yaptık. Onlar bizim meslektaşlarımız, arkadaşlarımız. Onların özgürlüğü bizim özgürlüğümüz, esareti bizim esaretimiz. Son çağrımız ise demokrasi ve barış güçlerine: Bugün cezaevlerinde tutulan meslektaşlarımız sizlerin gerçeğe ulaşma güvenceniz. Özgürlüğümüze, meslektaşlarımıza sahip çıkmak için Özgür Gündem gazetesi çalışanlarıyla birlikte 30 Kasım Cumartesi akşamı saat 18.00’de Galatasaray’da basın açıklaması yapıyoruz. Haber alma ve haber verme hakkımıza sahip çıkmak için hepinizi 2 Aralık’ta Silivri’ye çağırıyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Cemaat, Erdoğan’sız AKP projesi yaratıyor’

SONRAKİ HABER

Roboskîli aileler adalet istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...