28 Kasım 2013 15:10

Erdoğan'a MGK eleştirisi: Neler diyordu, meğer neler yapmış!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın da altında imzası bulunan MGK kararına atıf yaparak, “Neler söylüyordu, meğer neler yapmış” dedi. Kılıçdaroğlu bunun iktidarın ikiyüzlü politikasını gösterdiğini söyledi.

Erdoğan\'a MGK eleştirisi: Neler diyordu, meğer neler yapmış!
Paylaş

Sultan ÖZER
Balıkesir


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu'nda “gülen cemaatini bitirme planı” olarak ifade edilen kararda imzası bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı “ikiyüzlülükle” suçladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Umut Oran ve bölge milletvekilleriyle birlikte ziyaretlerde bulundu. Balıkesir Ticaret Odası'na ziyaretinde konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir numaralı sorununun işsizlik olduğunu belirterek, “Diyarbakır'a da gidin, Muğla'ya da gidin bir numaralı sorun işsizlik. Üretim olmazsa, işsizlik yaratır. Biz siyasetçiler işsizliğe kulağımızı tıkıyorsak, doğru yapmamış oluruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Gülen Cemaati ile hükümet arasında “dershaneler” üzerinden yaşanan kavganın sorulması üzerine, dershane sahiplerinin de tüccar olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Onlar da devlete vergi verirler. Biz hiçbir tüccarı cemaatçidir, A partisinden, B partisindendir, diye ayırmayız. Onun manevi dünyasına, siyasi duruşuna saygı gösteririz. 'Dershaneleri kapatacağım' diyorsanız, çocukların dershaneye ihtiyaç duymayacağı bir eğitim sistemini getiriyorsanız, destek vermeye hazırız. Hiçkimse gönüllü göndermiyor, zorunlu olarak gönderiyor. Okula gidiyor, diploma için dershaneye gidiyor, birşeyler öğrenmek için. Bu sistemi yaratan eğitim sistemi, Dershane sahibini suçlamak kadar yanlış bir şey yok. 50 bin öğretmen 100 bin insan dersaneden geçimini sağlıyor, kapatınca ne yapacaksınız, aç mı bırakacaksınız. Yeni işsizlik alanları yaratıyorsunuz”.

'MEĞER NE YAPMIŞ'

Kılıçdaroğlu, 2004 yılında MGK'de Erdoğan'ın imzasıyla Gülen cemaatinin de bulunduğu “cemaatleri bitirme planı”na ilişkin soru üzerine de “O belge, iktidarın ikiyüzlü politika izlediğini gösteriyor. Düne kadar neler söylüyordu, meğer neler yapmış bunu görüyoruz. Bir siyasetçinin, temel kuralı halkına yalan söylememek olmalı. Siyasetçi doğruların arkasından gitmelidir. Gidip belgeye o imzayı atacaksınız, ama dönüp başka şeyler söyleyeceksiniz. Siyasette ikiyüzlülüğe bu halkın prim vermemesi lazım” değerlendirmesini yaptı.

'GENÇ DE HATALI, ONA MÜDAHALE EDEN DE'

Kılıçdaroğlu, Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a müdalalesini ise “Hanımefendinin, bir kadının konuşmasına müdahale etmek doğru değildir” sözleriyle eleştirdi. Japonya Büyükelçiliği'nde yapılan toplantının Japon topraklarında yapılmış bir toplantı sayılacağına işaret eden Kılıçdaroğlu, “Japonya'nın egemenliğinde bir yerdir. Dolayısıyla müdahale doğru değildir. Ama bir başka gerçek daha var, Kamer Genç'e polisler tarafından yapılan müdahale de doğru değildir. İki taraflı bir yanlış vardır, iki yanlıştan bir doğru çıkmaz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Genç ile ilgili disiplin sürecinin başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin soru üzerine de “Bu grubun işi, onu grup bilir” demekle yetindi.

Kılıçdaroğlu, ABD gezisine bazı gazetelerin davet edilmemesi konusunda Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve grup başkanvekillerinin gerekli açıklamayı yaptıklarını belirterek, geziye sadece bazı dış politika yazarlarını davet ettiklerini, isteyen kurumların da kendi olanaklarıyla izlediğini ifade etti.
 

ÖNCEKİ HABER

Kömür tesisine karşı ikinci zafer

SONRAKİ HABER

Kışlada bir asker daha \'kazara\' öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa