28 Kasım 2013 14:51

'Bu bir Barış Atay meselesi değil'

RedHack soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan oyuncu Barış Atay, "Asıl adlarının anılması gerekenin yürekli insanlar olduklarını düşünüyorum. Bu bir Barış Atay meselesi değil" dedi.

\'Bu bir Barış Atay meselesi değil\'
Paylaş

RedHack soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan oyuncu Barış Atay, kendisi ile birlikte gözaltına alınanların isimlerini sayarak, "Asıl adlarının anılması gerekenin yürekli insanlar olduklarını düşünüyorum. İlk değiller son hiç olmayacaklar. Bu bir Barış Atay meselesi değil" dedi.

Sanat Meclisi üyesi sanatçılar, oyuncu Barış Atay'ın RedHack soruşturması kapsamında gözaltına alınarak serbest bırakılmasının ardından Beyoğlu'nda bulunan Yeşilçam Sineması'nda bir araya gelerek açıklama yaptı. Açıklamada, "#direnenlerinsesihepaynıdır" pankartı açıldı. Sanatçılar adına açıklamayı müzisyen Erdal Bayrakoğlu yaptı. Sanatçıların Gezi direnişi sırasında, halkın öfkesine kayıtsız kalmadığını belirterek, halkla omuz omuza olduğunu ifade eden Bayrakoğlu, "AKP bu süreçten dersler çıkarıp politikasını yeniden düzenlemek yerine halkın bu öfkesini daha çok şiddet uygulayarak bitirmeyi seçti" diye konuştu. Sanatçıların yeri geldiğinde, "terör", "narkotik", "bilişim" gibi isimler adı altında gözaltına alındığını belirten Bayrakoğlu, bunlardan bir örneğin de Barış Atay olduğunu belirtti. Yapılan bu uygulamaları protesto ettiklerini belirten Bayrakoğlu, "Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Siz bizi yalnızlaştırmaya çalıştıkça biz daha çok bir araya geleceğiz. Çünkü şunu biliyoruz ki sanatı yapanlar, yasaları yapanlardan daha güçlüyüz" dedi.

Oyuncu Barış Atay ise, Sanat Meclisi olarak halkın yanında olduklarını söyledi. Atay, kendisi ile birlikte gözaltına alınanların isimlerini sayarak, "Asıl adlarının anılması gerekenin yürekli insanlar olduklarını düşünüyorum. İlk değiller son hiç olmayacaklar. Bu bir Barış Atay meselesi değil. Sanatçı meselesi değil. Popülerlik meselesi hiç değil" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tarihi Galata Kulesi\'nde ölüm

SONRAKİ HABER

GMİS\'ten Çinli işçi sömürüsüne tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa