28 Kasım 2013 14:22

Sağlık emekçileri talepleri için iş bıraktı

İzmir Bozyaka Hastanesi’nde sağlık emekçileri angarya, görev tanımı dışında görevlendirme, çalışanların sağlık ve iş güvenliği önleminin alınmaması, şiddet, sürgün ve performans sistemi gibi sorunlara karşı iki günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Sağlık emekçileri talepleri için iş bıraktı
Paylaş

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başta ameliyathane olmak üzere özellikle yoğun bakım ve yanık üniteleri gibi bölümlerde yaşanan, angarya, görev tanımı dışında görevlendirme, çalışanların sağlık ve iş güvenliği önleminin alınmaması, şiddet, sürgün ve performans sistemi gibi sorunlara karşı sağlık emekçileri iki gün iş bıraktı.

Bugün hastane bahçesinde biraraya gelen sağlık emekçileri adına yapılan açıklamada, sorunlarının çözülmesi ile ilgili hastane yönetimi ve genel sekreterlikle görüşülmesine rağmen çözüme dair herhangi bir adım atılmadığı ve iş bırakmaktan başka çare kalmadığı dile getirildi.

SES Genel Başkanı Çetin Erdolu’nun da katıldığı basın açıklamasında sağlık emekçileri adına konuşan SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, hastanede yaşanan sorunları şöyle sıraladı; Mesai aşımı, öğle arası molası olmaması sebebi ile beslenememe, anestezi teknisyenlerinin sayısının yetersiz olmasına rağmen diğer kurumlara geçici görevlendirme yapılması. Ayrıca taşeron işçilere ve ameliyathane personeline skopi çektirilmesi, skopi çekimi sırasında gerekli tedbirlerin alınmamış olması nedeni ile radyoaktif ışına maruz kalma, ameliyatta hemşirelere sözlü hakaret ve küfre varan mobing, asistanların iş yükünün artması sebebi ile gerekli eğitimleri alamamaları. Acil biriminin artan iş yükü nedeni ile sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalması, yanık ve yoğun bakımda yetersiz personel ve birim farklarının ödenmemesi.

Atanur yaşanan sorunların sadece sağlık çalışanlarının sağlığını ve iş güvenliğini değil aynı zamanda hastaların da sağlığını tehdit ettiğini vurguladı.

TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Fatih Sürenkök de, “Hastaneyi yönetenler bu insanlık dışı, insanına ve çalışanına ve hasta olarak burada yatan insana yakışmayan bu yaşam ve çalışma şeklini görmüyorlar mı” diye sordu. Sürenkök, sorunların hastane yöneticilerine anlatıldığını, müzakere yollarının denendiğini belirterek, “Müzakere bitti, şimdi sıra mücadelede. Biz halka niteliksiz sağlık hizmeti vermek istemiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından talepler sıralandı ve ameliyathane başta olmak üzere birkaç bölümde daha iş bırakıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

27 Kasım kutlamaları sürüyor

SONRAKİ HABER

Erciş\'te depremzedeler polis zoru ile sokağa atılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa