28 Kasım 2013 13:37

Kadir Has Üniversitesi'nde medya günleri

Kadir Has Üniversitesi, 2013 Medya Günleri'nde gazeteci, televizyoncu ve akademisyenleri buluştururken, 2013'ü en iyi tanımlayacak üç temayı; krizi, çatışmayı ve medyayı işleyecek.

Kadir Has Üniversitesi\'nde medya günleri
Paylaş

Kadir Has Üniversitesi, 2013 Medya Günleri'nde gazeteci, televizyoncu ve akademisyenleri buluştururken, "2013'ü en iyi tanımlayacak üç tema" olarak nitelediği kriz, çatışma ve medya konularını işleyecek. Penguen Dergisi'nin kriz ve çatışma konulu karikatürlerinden oluşan sergisinin de yer alacağı medya günleri 2-4 Aralık 2013 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde olacak.

Toplumsal kriz anlarında "Gazeteci veya foto-muhabirinin ahlaki ve mesleki sorumlulukları nelerdir? Habercilik refleksleri nasıl işleri?" gibi sorulara yanıt arayan Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi, meseleyi Türkiye ve dünyadan uzmanlarla masaya yatıracak.

2 Aralık Pazartesi günü saat 15.00’te başlayan Cibali Salonu’ndaki oturuma deneyimli gazeteciler Cüneyt Özdemir, Mete Çubukçu ve Sebati Karakurt katılacak. Oturumda medya ve krizde gazetecilerin rolü, karşılaştıkları sorunlar, insani çelişkiler ve bu problemleri aşmak için kullandıkları yöntemler tartışılacak.

Mizah ve görsel kültürün kriz dönemlerine bakışı 2 Aralık'ta saat 17.00’de PENGUEN  dergisinin afet, çatışma ve toplumsal hareketler karikatürlerinin yer alacağı sergide katılımcılarla buluşacak.

3 Aralık, saat 10.00’da Galata salonunda gerçekleşecek olan oturumda, Occupy Wall Street veya Gezi Parkı olayları gibi aniden ortaya çıkan toplumsal hareketlerde, medya ve sosyal medyanın rolünü deneyimli gazeteci Banu Güven, Yeni Medya uzmanı akademisyen Burçe Çelik, Naber Medya ve Ötekilerin Postası gibi alternatif medya platformundan katılımcılar ele alacak.

3 Aralık 13.00’de yine Galata salonunda yapılacak oturumda  Milliyet  gazetesinin ombudsmanı Belma Akçura, Bilgi Üniversitesi’nden akademisyen ve gazetemizin yazarı Esra Arsan, ve yine Milliyet gazetesinden  Mehveş Evin ile kriz dönemlerinde gazetecilerin yaşadığı etik sorunlar değerlendirilecek.

Etkinliğin son günü olan 4 Aralık'ta ise, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Klübü öğrencileri Zaman Gazetesi haber odasına bir gezi düzenleyecek.

Etkinliklere katılım ücretsiz olacak. Ayrıntılı bilgi için twitter.com/khasmediadays , facebook.com/khasmediadays, khasmediadays.blogspot.com adreslerine başvurulabilir.

Program

2 Aralık 2013
15.00 Açılış
15.30-17.00 Medya ve Kriz Paneli

3 Aralık 2013
10.00-12.00 Sosyal Hareketler ve Medya

13.00-15.00 Medya Etiği Paneli

4 Aralık 2013
HİTK öğrencileri Zaman gazetesi gezisi

(MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ortak sınava giren öğrenciler: Üzerimizde deney yapılıyor

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Üniversitesi için ilk adım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...