28 Kasım 2013 13:32

Ortak sınava giren öğrenciler: Üzerimizde deney yapılıyor

Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na katılan öğrencilerin büyük çoğunluğu sorularını kolay olduğunu belirtirken bazı öğrenciler yeni sistemi eleştirerek üzerlerinde deney yapıldığını ifade etti

Ortak sınava giren öğrenciler: Üzerimizde deney yapılıyor
Paylaş

Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na katılan öğrencilerin büyük çoğunluğu sorularını kolay olduğunu belirtirken bazı öğrenciler yeni sistemi eleştirerek üzerlerinde deney yapıldığını ifade etti.

Öğrenciler içeride ilk olarak Türkçe, ardından matematik ve son olarak Din Dersi sınavına girerken veliler de dışarıda onları bekledi. Öğrencilerin çoğu 2 günlük sınavın ilk gününde girdikleri sınavda soruların kolay olduğunu belirtti. Bazı öğrenciler ise sınav sistemini eleştirdi. Eskişehir'deki Murat Atılgan Ortaokulu öğrencisi Atahan Doğan, "Yeni sistemin pek doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü öğrencilerin tamamı SBS'ye hazırlandı. Ama böyle bir sistem gelince ister istemez psikolojik olarak bir çöküş oldu. Yani 'Kurt aç mı? Tok mu?' diye bir şey yapıyorlar, deney yapıyorlar. Biz de ona kurban gittik" dedi.

Öğrencilerden bazıları da sınavda kendilerine yöneltilen soruların çok kolay olduğunu, bunun da çalışkan öğrencilere haksızlık anlamına geldiğini söyledi. Sınava giren öğrenciler şöyle konuştu: "Sınav çok iyi geçti. Sorular çok kolaydı. Sistem bizce amaçsız bir şey. Bir öğrenci matematiği iyiyse sınava matematikten başlamalı. Benim matematiğim iyiydi. İlk sınav Türkçe olunca moralim bozuldu. Sınav sistemi aslında güzel ancak üzerinde çalışılması gerekirdi. Biz kullanıldık. Seneye büyük ihtimalle yine değiştirecekler, farklı bir şeyler çıkaracaklar. Bu sistemde çalışkan öğrencilerin hakları yenilmiş oluyor. Çalışkanla çalışkan olmayanın farkı kalmayacak."

Öğrenci velileri ise, "Çocuklarımız Kasım ve Nisan ayında sınava girecek. Sınavlarla birlikte okul puanlarının da ortalaması alınacak. Nerelere yerleşeceklerini bilemiyoruz. Onlar içeride sınavda, biz de dışarıda beklerken terliyoruz ve dua ediyoruz" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Sehven\' yükleme yapan polis beraat etti

SONRAKİ HABER

Kadir Has Üniversitesi\'nde medya günleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...