28 Kasım 2013 06:00

Haydarpaşa 3 yıldır ilgisiz ve insansız

Haydarpaşa Garı’ndaki yangının üzerinden tam üç yıl geçti. Buna rağmen, garın çatısı tarihi dokusuna uygun olarak onarılmış değil. Saati üç yıldır 15.17’yi gösteriyor.

Haydarpaşa 3 yıldır ilgisiz ve insansız
Paylaş

Haydarpaşa Garı’ndaki yangının üzerinden tam üç yıl geçti. Buna rağmen, garın çatısı tarihi dokusuna uygun olarak onarılmış değil. Saati üç yıldır 15.17’yi gösteriyor. Demir yolu yapım ve onarımı gerekçesiyle işlevsiz hale getirilen tarihi gar, bugün insansız ve sessiz.

28 Kasım 2010’da çatı bölümünde çıkan yangın, garın otele dönüştürülmesi amacıyla kasten çıkarıldığı yorumlarına sebep olmuştu. Haydarpaşaport projesi, garın ve ek binalarının, asıl işlevi dışında ticari işletmeye açılmasını ve endüstriyel ve ulaşım işlevinin sona erdirilmesini öngörüyor. Garın, projeyle halka kapatılacağını belirten sendika, oda ve kent savunucuları ise Haydarpaşa’nın tarihi ve endüstriyel işlevleriyle halka açık olmasını, özelleştirme projesinin iptal edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Haydarpaşa Dayanışması üyeleri ise tarihi garın insansızlaştırılmak ve kent belleğinden silinmek istendiğini belirtirken, perşembe ve pazar günleri garda eylem yapıyor.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sekiz mahalleye otobüs gitmiyor

SONRAKİ HABER

\'Artık haklarımız patronun iki dudağı arasında olmayacak\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...