27 Kasım 2013 20:31

Tunus'ta üç kentte genel grev; on binler ayakta

Tunus’ta üç kentte genel grev ilan edildi, on binler sokaklara döküldü. “Halk rejimin düşmesini istiyor” sloganları atıldı.

Tunus\'ta üç kentte genel grev; on binler ayakta
Paylaş

Tunus’ta üç kentte(Gafsa, Gabes, Siliana) genel grev ilan edildi, on binler sokaklara döküldü. “Halk rejimin düşmesini istiyor” sloganları atıldı.

Tunus Genel İşçi Sendikaları (UGTT) tarafından ilan edilen genel greve katılımın yüksek olduğu madenci kenti Gafsa’da halk, iktidardaki İslamcı Ennahda partisinin binasını ateşe verdi. Halkla polis arasında çatışmalar yaşandı.

Gabes kentinde de çok sayıda iş yeri kapalı kalırken, öğleden sonra da büyük bir miting gerçekleştirildi.

Siliana kentinde, bir yıl önceki hükümet karşıtı gösterilere yapılan sert polis müdahalesinde 300 kişinin yaralanmasının yıl dönümünde halk valilik binasının önünde toplandı. Kitle, barikat kuran polislerle taşlarla saldırırken, polis de gaz bombalarıyla karşılık verdi.

Geçen yılki gösterilerde, polis saldırısı sonucu gözünü kaybeden 19 yaşındaki Bedreddin Hamlaoui, “İşsizlik ve açlık sebebiyle sefalet koşullarında yaşıyoruz. Sadece onurumuzla yaşamak istiyoruz” derken hükümeti kentlerini görmezden geldiği ve ekonomik destekte bulunmadığı için eleştirdi.

İktidardaki Ennahda ile muhalefet partileri arasında, ülkedeki siyasi belirsizliği gidermek için 1 ay önce başlatılan diyalog süreci tarafların, başbakanın kim olacağı konusunda uzlaşamaması sonucu sona ermişti. Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün verilerine göre Tunus’ta işsizlik yüzde 15.7. Ancak Siliana ve Sidi Bouzid gibi bölgelerde bu rakam yüzde 30’lara kadar çıkabiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Milli savunma bakanı: Bedelli çalışmamız yok

SONRAKİ HABER

Berlusconi, Senato\'dan ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa