04 Haziran 2011 09:30

Adana Emek, Demokrasi ve Özgürlük Mitingine hazır

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak için bugün miting düzenlenecek. Mitinge BDP eski Eş Genel Başkanı ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, Emek Partisi(EMEP) MYK Üyesi Aydın Çubukçu ve EDP Genel Başkan Yardımcısı

Adana Emek, Demokrasi ve Özgürlük Mitingine hazır
Paylaş

Koma Sivan, Adana MKM üyeleri ve sanatçı Rojda da katılacağı mitinge tüm Adanalılara mitinge katılım çağrısında bulunan Bozlak, mitingde miting de tüm ezilenlerin, işçilerin, emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin, çevrecilerin ve sistemle sorunu olan tüm halkların taleplerini haykıracaklarını söyledi.

Mitinge katılım için yüzlerce kişi ile mitinge katılım çağrısı yapan Bozlak, seçime sayılı günler kala seçim çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

HALKIMIZA, GELECEĞİMİZE VERMEK İÇİN SANDIĞA GİDECEĞİZ

Denizli Mahallesi’nde düzenlenen şenliğe katılan Bozlak, sevgi gösterisi ile karşılandı. MKM sanatçılarının seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekildiği etkilikte konuşan Bozlak, Tarihi önemi büyük bir seçime gidildiğinin altını çizerek “12 Haziran’a çok fazla bir şey kalmadı. Seçimlerde oy kullanmak kadar, oyları doğru kullanıp sahip çıkma da önemlidir. Biz sandığa çılgın projeler için gitmiyoruz. Biz sandığa demokrasi için gideceğiz, anadilde eğitim için gideceğiz, eğitimi parasız yapmak için gideceğiz. Barış için gideceğiz. Barışı sağlamak için gideceğiz. Türkiye emekçilerinin, Türkiye işçilerinin sesini bütün dünyaya duyurmak için gideceğiz ve oyumuzu halkımıza, geleceğimize vermek için gideceğiz” dedi.

Gülbahçe Mahallesinde ise Arap, Kürt ve Türk halkları ile toplantılarda buluşan Bozlak, burada yaptığı konuşmalarda halkların yıllardır birlikte kardeşçe yaşadığına vurgu yaparak şunları dile getirdi; “Yüzyıllardır kardeş yayan bu halklar hiçbir şekilde kardeşliklerine zarar getirecek bir durum içerisinde olmamıştır. Bu gün Kürt halkının taleplerine hiçbir halk karşı çıkmamaktadır. Ancak bu kardeşliğin arasına nifak tohumu ekmek isteyen tekli devlet anlayışının zihniyeti ve temsilcileri bu hak taleplerinin önünde engel olmaya bu talepleri yok saymaktadır. Bunun içindir ki sesini çıkaran her kesimi baskı altına almaktadır”

Ayrıca İnci Otel’de Diyarbakır Vakfı’nın düzenlediği Diyarbakırlılar gecesine katılan Bozlak’a Adana’da yaşayan Diyarbakırlılar sevgi gösterisinde bulundular. Bozlak, alkışlarla ayakta karşılandı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mamaklı Alevilerden ‘Eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi’ talebi

SONRAKİ HABER

Yeni sinemacılardan Hopa’ya mektup var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...