04 Haziran 2011 09:27

Mamaklı Alevilerden ‘Eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi’ talebi

Mamaklı Aleviler, 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde tavırlarının, “Eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasiden yana” olacağını açıkladılar.Önceki gün akşam saatlerinde yapılan dayanışma etkinliğinde bir araya gelen Mamaklı Aleviler, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde oylarının “Eşitlik, &

Mamaklı Alevilerden ‘Eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi’ talebi
Paylaş
İbrahim Kale

Önceki gün akşam saatlerinde yapılan dayanışma etkinliğinde bir araya gelen Mamaklı Aleviler, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde oylarının “Eşitlik, Özgürlük, Barış ve Demokrasi”den yana olan siyasi parti ve bağımsız adaylara gideceğini belirttiler.

Etkinlikte konuşan Mamak Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Demirtaş, “Aleviler olarak eşit yurtdaşlık, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması, cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması” için yüz binlerin katıldığı mitingler yaptıklarını, ama devletin asimilasyoncu tutumununun devam ettiğini söyledi. Alevi köylerinin hizmet alabilmesi için cami yaptırılması şartı arandığını belirten Demirtaş, “Biz Aleviler olarak taleplerimizin karşılanması için diğer emek ve demokrasi güçleriyle yan yana gelerek mücadele etmekte kararlıyız” dedi.
Seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Demirtaş, halkın oylarını, Kürt sorununun demokratik şekilde çözülmesi, işsizliğin ve yoksulluğun son bulması, asgari ücretin yaşanılabilecek seviyeye yükseltilmesi yönünde kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) eski Genel Başkanı Ali Balkız, “Ya özgürlük, hürriyet ya esaret, ya eşitlik ya ayrımcılık,  ya kalkınma ya da işsizlik, yoksulluk, ya barış ya savaş… Bunların arasında seçim yapacağız” dedi.
Etkinliğe Tuzluçayır Cemevleri yaptırma Derneği Başkanı Mehmet Uzuner, Emek Partisi Ankara İl Yöneticisi Hür Keskin, Mamak İlçe Başkanı Ahmet Demirel ve yöneticiler, TKP yöneticileri, General Zeki Doğan Mahallesi Muhtarı Nurhayat Farmaz, Tuzluçayır Mahallesi Muhtarı Güzel Öcal ve çeşitli yöre dernekleri başkanları da katıldı. Etkinlik daha sonra söylenen türküler ve çekilen halaylarla sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yalova’da Blok heyecanı

SONRAKİ HABER

Adana Emek, Demokrasi ve Özgürlük Mitingine hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...