27 Kasım 2013 16:35

İzmir'de dershanecilerden kapatmaya tebeşirli protesto

İzmir’de dershane ve etüt eğitim merkezlerinin kapatılma kararını dershane temsilcileri, beyaz önlük giyerek ve tebeşir kırarak protesto etti.

İzmir\'de dershanecilerden kapatmaya tebeşirli protesto
Paylaş

İzmir’de dershane ve etüt eğitim merkezlerinin kapatılma kararını dershane temsilcileri, beyaz önlük giyerek ve tebeşir kırarak protesto etti.

Dershane ve etüt eğitim merkezlerini kapatma kararı nedeniyle dershane temsilcileri Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı. Yaklaşık bin dershane temsilcisi Dönüşmek Çözüm Değil”, “İngilizce Serbest, Türkçe Yasak” ve “Eğitimde Fırsat Eşitliği İstiyoruz” pankartları açtı.

Topluluk adına basın açıklamasını yapan İzmir Özel Dershaneler Derneği Başkanı Sezai Özel, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla yapılan istişare toplantılarının dayatmayı esas aldığını söyledi. Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması gibi önemli bir kararın bu kadar kısa bir süre içinde verilmesinin yanlış olduğunu savunan Özel, “Günlerdir süren tartışmalar sırasında en başta öğrencilerimizden, velilerimizden ve çalışanlarımızdan ayrıca gerek iktidar partisinden gerekse muhalefet partilerinden ve de pek çok sivil toplum kuruluşundan büyük bir destek görmüşken kapatmada ısrarcı olmayı anlamak mümkün değildir. Bizler sağduyunun egemen olacağı akılcı ve kalıcı bir çözüm bulunmasını hala bekliyoruz. Artık dönüp dönüp bu konuyu konuşmak yerine kutsal olarak gördüğümüz özel öğretim işlevimizi en sağlıklı şekilde yürütmek ve eğitim sistemimizin ayrılmaz bir parçası olarak verdiğimiz eğitimi sürdürmek istiyoruz” dedi. Açıklamanın ardından beyaz önlük giyen ve siyah kurdele takan dershane temsilcileri tebeşir kırdı. (İZMİR)
 

ÖNCEKİ HABER

Macaristan’da tramvay sürücüleri yarıştı

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçilerinden eşitlik ve adalet grevi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...