23 Şubat 2011 22:53

BDP seçime bağımsız adaylarla gidecek

BARIŞ ve Demokrasi Partisi, seçimlerde bağımsız adayları destekleyeceğini açıkladı. BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, demokrasi, özgürlük ve eşitlikten yana kesimlerle bir blok oluşturarak 81 ilde aday çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.BDP dün Parti Meclisini toplayarak seçim stratejisini kararlaştırdı. Topl

BDP seçime bağımsız  adaylarla gidecek
Paylaş

BDP dün Parti Meclisini toplayarak seçim stratejisini kararlaştırdı. Toplantıya verilen arada basın toplantısı düzenleyen BDP Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş seçimlerde bağımsız adayları destekleyeceklerini açıkladılar.
Yüzde 10 seçim barajının hem seçim sürecinin eşit ve adil bir şekilde yaşanmasına engel olduğunu, hem de Meclisin temsiliyetini tartışmaya açtığını belirten Kışanak, barajın kaldırılması ya da makul bir seviyeye düşürülmesi için gösterdikleri çabanın sonuç vermediğini söyledi. 12 Haziranda gerçekleşen seçimler öncesi barajın düşürülmesi ya da kaldırılması konusunda Mecliste düzenleme yapılmasının mümkün olmadığını kaydeden Kışanak, bu nedenle halkın iradesinin Meclise yansıması için bağımsız adayları destekleyeceklerini açıkladı. Kışanak, “Ne yazık ki hükümet ve Meclisteki diğer partiler yüzde 10 seçim barajının kendilerine tanıdığı aşkın temsiliyet imkanını kullanma konusunda etik olmayan bir yaklaşım içindeler” dedi.
 

DEMOKRATİK BLOK

Kışanak, “BDP olarak toplumsal muhalefeti ortak bir mücadele zemininde  buluşturma konusunda çabası olan bir partiyiz. Seçim sürecini de bu çabaya hizmet edecek bir süreç olarak değerlendirmek istiyoruz. Tüm demokrasi güçlerini, eşitlikçi ve özgürlükçü bir tutum içinde olan herkesi, her kurumu ve her siyasal yapılanmayı böyle bir ortak mücadele hattında buluşmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Seçimlerin tüm ezilenlerin, iradesine engel konmak istenen kesimlerin güçlerini ortaya çıkaracağı bir süreç olmasını istediklerini belirten Kışanak, bunun için “demokratik blok” oluşturma arayışlarının süreceğini söyledi.
Sadece siyasi partiler değil, diğer demokratik kurumların ve emek örgütlerinin de etrafında buluşabileceği bir blok oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Kışanak, “Demokrasi, eşitlik, özgürlük konusunda iddiası olan, sorumluluk almak isteyen herkesin aday olmasını istiyoruz” dedi. Kışanak, gazetecilerin soruları üzerine KCK davasından tutuklu bulunanların da talep ettikleri takdirde milletvekilliği için aday adayı olarak değerlendirileceklerini duyurdu.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da, Ufuk Uras’ın Başbakanla yaptığı görüşmenin bilgileri dahilinde olduğunu, ancak görüşmenin BDP adına yapılmadığını söyledi. Demirtaş, Uras’ın da istediği takdirde milletvekili için aday adayı olabileceğini belirtti. Profesyonel askerlik yasasının seçim öncesi çıkarılması için hükümetin gösterdiği yoğun çabaya da dikkat çeken Demirtaş, 50 bin kişinin seçim öncesi istihdam edilmesinin bir seçim yatırımı olduğunun altını çizdi. İstihdam edilen 50 bin kişinin bölge illerine seçim öncesi yerleştirilmesinin büyük sakıncalar doğuracağını belirten Demirtaş, “Örneğin Hakkari’ye 25 bin askerin seçim öncesi yerleştirilerek oy kullanmasının sağlanması, halkın iradesi için ciddi engel olacak” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atalay nerede yaşıyor?

SONRAKİ HABER

Kurtarma çalışmasında helikopter düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa