27 Kasım 2013 15:50

Barış Mitingine açılan dava görüldü

İzmir'de 22 Haziran günü gerçekleştirilen Barış Mitingi'nin 9 Tertip Komitesi ile sunucusu hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Barış Mitingine açılan dava görüldü
Paylaş

İzmir'de 22 Haziran günü gerçekleştirilen Barış Mitingi'nin 9 Tertip Komitesi ile sunucusu hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

HDK İzmir bileşenlerinin 22 Haziran 2013 günü Bornova Meydanı'nda düzenlediği Barış Mitingi'nin 9 Tertip Komitesi ve sunucusu hakkında açılan davanın ilk duruşması İzmir 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. 9 tertip komitesi üyesi ile sunucu olmak üzere 10 kişi hakkında açılan davanın duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıkların bir kısmı ile avukatlar katıldı.
BDP ve HDP yöneticilerinin de izlediği duruşma kimlik tespitiyle başladı. Duruşmada savunma yapan sanıklar, mitingin olaysız ve başarıyla sonuçlandığını ancak atılan "Biji berxedana gelan", "Silahlar sussun halklar konuşsun" ve "Her yer Taksim her yer direniş" sloganlarının suç olarak gösterilmesini kabul etmediklerini ifade etti. Sanıklar, ayrıca mitingde sarf edilen ifadelerin çözüm süreci nedeniyle çeşitli platformlarda değişik kesimlerce dile getirildiğini ifade etti. Sanıkların savunmasının ardından konuşan avukatlar ise, iddianamedeki hiç bir iddiayı kabul etmediklerini ve davada adı geçen Leyla Akcan'ın mitingde bulunmamasına rağmen hakkında dava açıldığına dikkat çekti. Mahkeme heyeti Leyla Akcan'ın duruşmaya katılmadığı için ifadesinin alınmadığını gerekçe göstererek, Akcan'ın bir sonraki duruşmada hazır bulundurulmasına karar vererek duruşmayı 18 Aralık gününe erteledi.

Öte yandan dava öncesi İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, İzmir ve Türkiye'nin pek çok yerinde gerçekleştirilen bu tür baskıların aslında AKP'nin çözüm konusundaki samimiyetsizliğinin göstergesi olduğunu ifade ederek, "Eğer çözüm konusunda bir ilerleme sağlamak isteniyorsa, barış savunucularına karşı açılan bu dava gibi ikiyüzlülüklere son verilmeli, halen, demokrasi ve özgürlük için mücadele edenler hakkında sürmekte olan tüm davalar derhal düşürülmelidir" dedi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Binlerce kişi Fis köyündeki şölende buluştu

SONRAKİ HABER

Nusaybin\'de kadınlar cinsel istismarı protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa