27 Kasım 2013 15:46

Derince Limanı'nda özelleştirme protestosu

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 Aralık'ta kiralama yöntemiyle 36 yıllığına özelleştirilecek olan Kocaeli'deki Devlet Demiryolları'na ait Derince Limanı'nda çalışan işçiler, özelleştirmeden vazgeçilmesi için eylem yaptı.

Derince Limanı\'nda özelleştirme protestosu
Paylaş

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 Aralık'ta kiralama yöntemiyle 36 yıllığına özelleştirilecek olan Kocaeli'deki Devlet Demiryolları'na ait Derince Limanı'nda çalışan işçiler, özelleştirmeden vazgeçilmesi için eylem yaptı.

Liman İş Sendikası üyesi işçiler, Derince Limanı'nın girişinde toplanarak basın açıklaması yaptı. Sendikanın Kocaeli Şube Başkanı Bülent Aykurt, "TCDD uhdesinde olan Mersin Limanı MIP’e 755 milyon dolara, İskenderun Limanı Limak’a 372 milyon dolara, Samsun Limanı Ceynak’a 125 milyon dolara, Bandırma Limanı ise Çelebi’ye 175 milyon dolara, işletme hakkının devri yöntemiyle devredildi. Özelleştirilen limanlar öncelikle özelleşsin diye tamtamlar çalan Deniz Ticaret Odaları şimdi aynı fikirde değil, hatta hizmetlerdeki ücretlendirmeden yana ciddi anlamda pişmandırlar. Ülkemizin önemli stratejik alanlarının tamamı bugünkü iktidar tarafından eşe dosta peşkeş çekilmektedir. Buradaki mantık, devletin işletiminde olan limanları öncelikle bilinçli şekilde köreltmek, zarar eden bir kuruluş halinde göstermek ve sonrasında bu işletmeleri özelleştirme yöntemiyle insanların gözüne sunmaktır" diye konuştu.

Liman İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bülent Aykurt, buradaki işçilerin de özelleştirme sonrasında mağdur olacağını belirterek, "İnsanların hayatları, çocuklarının eğitimleri, gelecekteki planları; hiçbirinin önemi yok. Buradaki bakış açısı işçinin bireyselliği değil, bugünkü iktidarın yandaşlarının dışındaki insanlara köle mantığında baktığını bir kez daha göstermektedir. Önemli olan kaynakların ve gelirlerin tasarruflu kullanılması gerekiyor. Dünyanın hangi yerinde bu şekilde stratejik öneme sahip limana zarar verilebilir? Tokyo, Pekin, Amerika ve dünyanın tüm liman aktörleri işlerini Derince Limanı ile yürütüyor. Demek ki amaç farklı ve nereye hizmet ettiği belli" dedi. (Kocaeli/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Okul yolu suyla dolu...

SONRAKİ HABER

Binlerce kişi Fis köyündeki şölende buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...