27 Kasım 2013 15:03

CHP’li Toprak’tan Genç’e tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Emine Erdoğan’ın konuşmasına müdahalesini doğru bulmadığını söyledi.

CHP’li Toprak’tan Genç’e tepki
Paylaş

Sultan Özer
Ayvalık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Emine Erdoğan’ın konuşmasına müdahalesini doğru bulmadığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir ziyareti öncesi Ayvalık’ta ziyaretler gerçekleştiren Toprak, ilçe örgütünde basın toplantısı düzenledi. PM üyesi Umut Akdoğan, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in de katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toprak, Kamer Genç’in Japon Milli Günü’nde Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın konuşmasına müdahalesine tepki gösterdi. Toprak, “Japon büyükelçiliğinin kendi gecesi. Kimi konuşturup konuşturmayacağının takdiri onların. Bir bayanın konuşmasına müdahalesini doğru bulmuyorum. Gecede ne olduğunu bilmiyorum ama Emine hanım konuşabilir, hangi sıfatla orada olduğu da davet edenin sorumluluğundadır. CHP olarak kimin nerede ne konuşacağına karışmayız” diye konuştu.

DERSHANELERİN KAPATILMASI

Toprak Başkan Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine bazı gazetelerin çağrılmamasına ilişkin bir soru üzerine, ABD’ye gidecek CHP yönetimin belli olduğunu, ancak gazetecilerin henüz belirlenmediğini savundu. Toprak, “Şu anda kimin gidip, kimin gitmeyeceği konusunda net bir şey yok. Toplantıda şekillenecek” diye konuştu.
Toplantıda Ayvalık’ta faaliyet gösteren dershane temsilcilerinin CHP’nin konuya nasıl yaklaştığını sorması üzerine de Toprak, bu CHP olarak bunun bir eğitim açığı sorunu olduğunu ve bu açık kapanmadığı sürece, dershaneleri kapatmanın popülizm olduğunu söyledi.

751 ÇEŞİT BİTKİ, 142 ÇEŞİT BALIK

Toprak, Melih Gökçek’in AKP’den yeniden aday gösterilmesi konusunda ise Ankara ve İstanbul’u alacaklarını belirterek, “Melih Gökçek’in hevesi kursağında kalacak” dedi.
Ziyaret sırasında Ayvalık Tabiat Platformu Sözcüsü Şükrü Kaygısız da Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın sermayenin istekleri doğrultusunda yapılanmaya açılmasına ilişkin bilgi verdi. 20 adadan oluşan 18 bin hektar alanda 751 çeşit otsu bitki, 142 çeşit balık olduğunu, ayrıca Akdeniz’de sadece iki yerde bulunan Kızılmercanların da bu alanda bulunduğunu hatırlatan Kaygısız, davanın Danıştayda olmasına rağmen AKP’nin yeni revizyon planı hazırladığını söyledi. Bunun sermayenin yeni bir sipariş planı olduğunu belirten Kaygısız, buna karşı mücadele ettiklerini ifade etti.

 

ÖNCEKİ HABER

Bağdat’taki saldırılarda 20 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Adana\'da ağır yaralanan otobüs şoförü yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...