27 Kasım 2013 14:04

Hak- İş kıdem tazminatı fonunu savundu

Hak- iş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Kıdem Tazminatı fonunu 38 yıl önce kendilerinin önerdiğini belrirterek, fonu o dönemde de bu dönemde de savunduklarını söyledi.

Hak- İş kıdem tazminatı fonunu savundu
Paylaş

Hak- iş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Kıdem Tazminatı fonunu 38 yıl önce kendilerinin önerdiğini belrirterek, fonu o dönemde de bu dönemde de savunduklarını söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Antalya Turizm Şoförleri Derneği'ni ziyaret etti. Toruntay, burada yaptığı açıklamada kıdem tazminatı ile alt işveren sorunlarına değindi. Bu konularda müzakerelerin devam ettiğini anlatan Toruntay, "Herkes emin olsun ki, kesinlikle konfederasyon olarak kıdem tazminatında kazanılmış haklara zarar gelmesi, kazanılan hakkımız neyse bundan bir adım geriye gitmek söz konusu değil. Şayet yeni bir düzenleme yapılacaksa bu düzenlemelere açığız" diye konuştu.

HAKSIZLIK
OLDUĞUNU SAVUNDU

Konfederasyonun 38 yıl önce önerdiği kıdem tazminatı fonunun kurulması talebini bu dönemde de savunduklarını ifade eden Toruntay, "Kıdem tazminatı fonu kurulsun, tüm çalışanlarımız tazminatlarını alabilsin. Çalışan arkadaşlarımızın birçoğu kıdem tazminatı alamıyor" dedi.

Toruntay, Türkiye'de 13 milyondan fazla sigortalı çalışanın bulunduğunu ancak bunlardan 1 milyon civarında çalışanın kıdem tazminatı alabildiğini belirterek, bunun haksızlık olduğunu öne sürdü. Sadece sendikalı çalışanların kıdem tazminatı alabildiğini aktaran Toruntay, devlet güvencesinde, sendikalar ve çalışanların kontrolünde kıdem tazminatı fonunun kurulması halinde bu sorunun çözüleceğini iddia etti.

TAŞERON ÇALIŞANLAR

Taşeron sorununu da değerlendiren Toruntay, Türkiye'de 2 milyonun üzerinde taşeron çalışanın bulunması nedeniyle alt işveren sorunun kolaylıkla çözülemeyeceğini söyledi. Mustafa Toruntay, taşeron çalışanların sosyal güvencesi, kıdem tazminatı, fazla mesai hakkı alabilmesi ve sendikalaşmasını sağlayabilmek amacıyla müzakerelere devam ettiklerini dile getirdi. (ANTALYA)

 

ÖNCEKİ HABER

Tüzel koruculuğun maliyetini sordu, Güler yanıt vermedi

SONRAKİ HABER

Bir göçmen faciası daha: 20 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...