27 Kasım 2013 13:44

İzmir'deki Gezi davasında 2 kişi tahliye edildi

İzmir'de, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlar kapsamındaki 7'nci davada, 7'si tutuklu 11 sanıktan 2'si tahliye edildi.

İzmir\'deki Gezi davasında 2 kişi tahliye edildi
Paylaş

İzmir'de, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlar kapsamında açılan 7'nci davada, 7'si tutuklu, 1'i tutuksuz, 3'ü gıyabi tutuklu 11 sanığın yargılanmasına başlandı. Davada tutuklu sanıklardan 2'si tahliye edildi.

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama", "görevi yaptırmamak için direnme" suçlamalarıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Burcu K., Hüseyin G., Soner İ., Abdullah Y., Erol Ö., Mehmet Yunus K., Serdar G. ve tutuksuz sanık Doğan A. ile avukatları katıldı. Duruşma sırasında mahkeme salonunda ve dışında polis yığınağı yapıldı. Duruşmada, tutuklu sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları redderek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, tutuklu bulunan Burcu K. ve Hüseyin G.'nin tahliyesine, diğer 5 sanığın tahliye taleplerinin reddine, aynı davada yargılanan firari üç sanığın yakalama kararının devamına karar vererek, duruşmayı 7 Şubat 2014 tarihine erteledi.

İzmir'de bugüne kadar, Gezi Parkı eylemleri odaklı olarak yapılan operasyonlarda 49 kişi tutuklanmıştı. Bunlardan 22'si tahliye edililirken, 27'ye kişinin tutukluluğu devam ediyor. Duruşma öncesi adliye önünde yapılan basın açıklamasında, "Gezi direnişi yargılanamaz" ve "Devrimci tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Dershaneciler toplantı salonunu terk etti!

SONRAKİ HABER

Şişli Endüstri Meslek Lisesi\'nin yıkılmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...