27 Kasım 2013 13:04

Dershaneciler toplantı salonunu terk etti!

Bahçelievler'deki Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen özel dershaneler ve özel öğrenci etüt eğitim merkezleri ile ilgili istişare ve bilgilendirme toplantısı dershanaecilerin salonu terk etmesiyle sonlandı.

Dershaneciler toplantı salonunu terk etti!
Paylaş

Bahçelievler'deki Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen özel dershaneler ve özel öğrenci etüt eğitim merkezleri ile ilgili istişare ve bilgilendirme toplantısı dershanaecilerin salonu terk etmesiyle sonlandı.

Toplantıyı protesto edenler arasında yer alan Hakkı Öztürk adlı bir dershane yöneticisinin elinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la çekilmiş fotoğraflar tuttuğu görüldü. Öztürk, 1995 ylında Anafen Florya Şube Müdürü olduğunu söyleyerek, "O zamanlar Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanıydı. Kızı, Anafen Dershanesi'nin Üsküdar Şubesi'nde okuyordu. Kendisi de Florya Şubemizi ziyaret etmişti. Hatıra fotoğrafı olarak çektirmiştik. Dershanelerimizin faaliyetlerinden çok memnun olduğunu söylemişti. O günden bugüne ne değişti de şimdi, 'Dershaneler kapatılsın' diyor" dedi.

'OLACAKLARA KARŞI DA HAZIRLIKLIYIZ'

Toplantının ilk konuşmacısı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, diğer bölgelerdeki toplantılarda karşılaştıkları protestoyu hatırlatarak, sözlerine başladı. Büyük, katılımcılara; "Akdeniz ve Ege toplantısından daha önemli İstanbul toplantısının daha verimli geçeceğini, bugün burada eğitimcilere yaraşır bir şekilde toplantının devam edeceğini, toplantıdan beklediğimiz faydanın elde edilerek, bakanlığımıza geri döneceğimizi ümit ediyorum. Sizinle istişareye, bu yeni süreçte, yeni dönemde, özellikle dershanelerin dönüşümüyle ilgili, biraz dönüşümü hoş karşılanmasa da, bu konuda sizinle istişare etmek üzere görevlendirildik. Olacaklara karşı da hazırlıklıyız. Ancak, buraya kadar çok uzak illerden gelmiş olmanızdan dolayı, gelmiş olmanın maksadını hasıl ederek dönmüş olmanızı isterim. İlk defa toplantı bir eğitim-öğretim binasında gerçekleşiyor. Siz de bir eğitimcisiniz, paydaşımızsınız, aynı hedefe yıllarca birlikte koştuk. Bu açıdan, diğer illerde, belki televizyonlarda izlediğiniz şeyin burada olmayacağını düşünüyorum. Çünkü, burası bir okul ve eğitim-öğretim faaliyeti devam ediyor. Bu yüzden, katılımcılardan, okul binasında olması sebebiyle, dikkatli olunacağını düşünüyorum" sözleriyle seslendiği sırada, Birey Dershaneleri Müdürü İsmet Kaldırım söze girdi.

‘MEVCUT YAPIMIZI DEVAM ETTİRMEYİ TARTIŞMAK İSTİYORUZ’

İstanbul Avrupa Yakası ve Marmara dershanecileri adına konuştuğunu söyleyerek, sözlerine başlayan Kaldırım'ın sesinin duyulmamasına salondakiler itiraz edince mikrofon verildi.
Kaldırım, Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük'ün Akdeniz ve Ege toplantılarına yönelik sözlerini "Arkadaşlarımızın haklı tepkilerini ortaya koymuş olmaları, çirkin ya da olumsuz bir davranış gibi lanse edilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz" diye değerlendirince, salondakiler tarafından bir süre alkışlandı. Dershaneciler olarak şu an tartışma istedikleri şeyim kesinlikle dönüşüm olmadığını vurgulayan Kaldırım, "Biz mevcut yapımızı devam ettirmeyi tartışmak istiyoruz. Onun haricindeki, şöyle olsaydı, böyle olsaydı fikirlerine karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Eğer, siz bu yönde tartışmayı sürdürecekseniz biz burada olmayacağız" dedi.

‘BU, BİR MÜZAKERE SÜRECİDİR’

Kaldırım'ın sözleri üzerine, Müsteşar Yardımcısı Büyük, dershanelerin dönüşümüyle ilgili yapılan çalışmanın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın göreve başlamasıyla beraber başlayan bir çalışma olmadığını belirterek, "Öncesinde zaten hem çatı örgütleriyle, hem dershanecilerle yaptığımız anketlerle bu çalışmayı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğümüz zaten yapmıştı. Bu yüzden yapacağınız bütün öneriler, teklifler mutlaka Bakanlar Kurulu'na sunulacak taslağın içerisinde yer alacak. Bu, bir müzakere sürecidir, nihayetlenen bir şey yoktur. Müzakere süreci henüz bitmemiştir. Burası bir hukuk devletidir. Bakanlar Kurulu'ndan sonra bunun meclis safhası var. Geldiniz, zahmet ettiniz, 15 dakika sonra bizi ıslıklayarak, yuhalayarak, bize hakaret ederek, bu şekilde salonu terk etmenin kime, ne faydası var" diye konuştu.

KALANLARA TEPKİ

Yeniden ayağa kalkarak söz alan İsmet Kaldırım, "Şu an biz dönüşümü mü konuşacağız, bizden bu noktada mı talep almak istiyorsunuz? 'Dönüşüm olacak ama nasıl yapalım'ı konuşacaksak biz, bu konuda konuşmaya kapalıyız" diyerek, salondakileri dışarı çıkmaya davet etti. Salondakiler, dışarı çıkarken bir süre bakanlık yetkilileri ile karşılıklı atışma devam etti. Bu arada, salonu boşaltanlar, salonda kalarak taleplerini yetkililere anlatmak isteyen iki kişiye de tepki gösterdi.

DUVARA KARŞI

Salonu boşaltanlar okulun bahçesinde toplandı. Burada grup adına açıklamayı okuyan Kaldırım, yapılan toplantının istişare değil, dayatma toplantısı olduğunu söyleyerek, dershanelerin kapatılmasını kabul etmediklerimi dile getirdi. Kaldırım, yetkililere daha önce bir çok kez dershanelerin kapatılmasına ilişkin sorular yönelttiklerini ancak yanıt alamadıklarını söyleyerek, bu defa duvara dönerek, söz konusu soruları duvara karşı sordu. Açıklamanın ardından tüm katılımcılar tebeşir kırarak, dershanelerin kapatılmasını protesto etti.

 

ÖNCEKİ HABER

EXPO 2020\'de İzmir elendi

SONRAKİ HABER

İzmir\'deki Gezi davasında 2 kişi tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...