27 Kasım 2013 06:00

Mısır'dan 'kovulmak' bir Menderes'e nasip oldu bir de Erdoğan'a!

Erdoğan’ın küstahlığına gereğinden fazla sabır gösterdik. Hükümeti, Mısır devriminin üzerine komplo kurdu. İhvan’ın ve müttefiklerinin terörüne destek verdi. Devlet ricalinin aklı başına gelir zannediyorduk. Lakin mıntıkaya hükmetmek ve Osmanlının varisi olarak tahta oturmak için İhvan faşistleriyle müttefik oldu.

Mısır\'dan \'kovulmak\' bir Menderes\'e nasip oldu bir de Erdoğan\'a!
Paylaş

Celal Arif
Tahrir Gazetesi


Erdoğan’ın küstahlığına gereğinden fazla sabır gösterdik. Hükümeti, Mısır devriminin üzerine komplo kurdu. İhvan’ın ve müttefiklerinin terörüne destek verdi. Devlet ricalinin aklı başına gelir zannediyorduk. Lakin mıntıkaya hükmetmek ve Osmanlının varisi olarak tahta oturmak için İhvan faşistleriyle müttefik oldu. Araplar ve Müslümanlar İslam adıyla kötülenen istibdat yönetimleri nedeniyle yüzlerce yıl az gelişmiş ve  geri kaldı.
Erdoğan’ın küstahlığı bütün sınırları aştı. Şerefli Mısır müesseselerini, halkını, ordusunu ve El Ezheri’ni de tehdit etti. Terörü kucaklamakla ve İhvan’ı ve müttefiklerini desteklemekle sınırlı kalmadı. Uluslararası dünyayı bize karşı kışkırtabileceğini hayal etti.

RAHMİNDEN TERÖRİST GRUPLAR ÇIKTI

Ortaya çıktığı günden beri ve hatta şu an cinayet ve suikastla yaşamış uluslararası terörist grup; “hoş geldiniz”. Onun rahminden terörist guruplar çıktı, İslamın ticaretini yaptı ve insanları öldürdü. Şu an onun faşist yönetimini iktidardan indirmiş; Allah’a ve halka söyledikleri yalanları keşfetmiş Mısır halkından intikam alıyorlar ve  kirli bir savaş yürütüyorlar.
Erdoğan’ın durduğu uluslararası duruşta “hoş geldi”. Ki bu duruş ABD ile birlikte milyonlarca Iraklının hayatına mal oldu. Suriye’yi yerle bir etti. Yine bu duruş, Arap alemine karşı komplo içerisinde.

TÜRKİYE’NİN ABD İLE İTTİFAKI DEĞİŞMEDİ

Bu saplantılı duruşun nedeni Osmanlıyı geri getirmek. Halkının çeyreğini oluşturan Kürtlere neler olduğunu hangi katliamlarla maruz kaldıklarını söylemiyor.
Türkiye büyükelçisinin kovulması, 1954 yılındaki olayı hatırlattı. O zaman Temmuz devrimi hükümeti Türkiye büyükelçisini yine benzer sebepler nedeniyle kovmuştu.
Altmış yıldan beri Bölgede Araplar üzerine komplolar kuran ABD’nin hizmetindeki Türkiye siyasetinde bir şey değişmedi. Bu politika Mısır devrimini kuşatmayı ve Arapların birliğini engellemeyi hedeflemektedir. İsrail gibi ABD’nin politikası bölgede uygulayan Arap olmayan güçler gibi.

OYUNCULAR DEĞİŞTİ ROLLER DEĞİŞMEDİ

Altmış yıldan beri bir şey değişmedi. Bağdat paktı çökünce ABD, “Siyasi İslam” olarak adlandırılan akıma başvurdu. “Siyasal İslam” adı altında bir pakt kurdu. Arapları kuşatmak ve İsrail’i desteklemek için Pakistan’ı, Türkiye’yi ve şahın İranı’nı bir araya getirdi.
O zaman  1954 temmuz devriminde Türk büyük elçisi kovulduğunda, İhvan devrime karşı savaş ilan etti. ABD’nin hizmetinde onları finanse eden Britanya ile ittifaklarını yenilediler. Silahlarını devlete çevirdiler ve Abdülnasır’a suikast için çalıştılar.
Oyuncular değişti lakin roller değişmedi. Erdoğan’ın yaptığının öncekilerin yaptıklarından farkı yok. Türkiye büyükelçisinin kovulması, Ne Türkiye ile ne de başkasıyla yolun sonu değil. Mısır’ın bundan sonra susmayacağını ve kendisine karşı yapılan komplolara sessiz kalmayacağının açık bir mesajıdır.

Arapçadan çeviren: Ali KARATAŞ

Not: 1954'te Türkiye büyükelçisi Mısır'dan kovulduğunda dönemin Başbakanı, Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'nin demokrasi tarihine damgasını vurdu' dediği Adnan Menderes'ti.

ÖNCEKİ HABER

Beyazevler TOKİ istemiyor

SONRAKİ HABER

Ne istediniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...