27 Kasım 2013 06:00

Beyazevler TOKİ istemiyor

Dersim’de 38 katliamından sonra Elazığ’a sürgün edilenlere tahsis edilen iskan evleri kentsel dönüşüm projesiyle ellerinden alınmak isteniyor. Yaşananlardan kaygılı olan mahalle halkı evlerini TOKİ’ye vermek istemiyor.

Beyazevler TOKİ istemiyor
Paylaş

Kenan Dokur
Ergin Namlı
Elazığ


Dersim’de 38 katliamından sonra Elazığ’a sürgün edilenlere tahsis edilen iskan evleri kentsel dönüşüm projesiyle ellerinden alınmak isteniyor. Yaşananlardan kaygılı olan mahalle halkı evlerini TOKİ’ye vermek istemiyor.
38 mağdurlarından Gule Çakmak, “Yıllardan beri mahallenin yolları yok, çöplerimiz toplanmıyor. Her şeye rağmen biz mahallemizden ve evimizden memnunuz. Evimizi TOKİ’ye vermek istemiyoruz. Devlet bizi 38’de Dersim’den sürgün etti  bu mahalleye. Şimdi neden bizi buradan çıkarmak istiyor” dedi. Çakmak, mahallelerini yıktırmayacaklarını belirtti.
İnşaat İşçisi Özgür Yavuz şöyle konuştu: “Yıllardır bu mahallede oturuyorum.Mahalle gençliği işsizlikten dolayı yozlaşıyor. Mahallede sosyal aktivite alanlarının olmamasının gençleri uyuşturucu madde ve alkol kullanımına itiyor.Yıllardan beri mahalle halkı çöplük içinde yaşıyor. Şimdi de mahallemizi kentsel dönüşüm projesi adı altında elimizden almak istiyorlar.” Yavuz ”Mahalle halkı evlerini TOKİ’ye vermek istemiyor” dedi.

‘MAHALLEMİZİ BİZE BIRAKSINLAR’

Kapılarının önünde aşure yapan üç kadından İntizar  Nemli, TOKİ’nin evlerini almasından rahatsız. Nemli, “Söyleyin bize buralar yıkılırsa aşuremizi nerde  pişirecek, kime dağıtacağız. Biz devletten fabrika istiyoruz, iş istiyoruz. Mahallemizi de bize bıraksın” dedi. Özlem ve Gazel Yıldız’da duruma tepkili ve mahallelerini kolay kolay bırakmayacaklarını ifade ettiler.
Yıllardır yaşadıkları mahallelerinin ellerinden alınacağı endişesi yaşayan ve 20 senedir mahallede oturan İllüzgar Koç, “Dedelerimin ikisi 1938 katliamında öldürüldü. Çocukları ise başka yerlere sürgüne götürüldü. Biz dedelerimin mezarının yerini bilmek istiyoruz. Mum yakacak bir mezar istiyoruz devlet bize bunu çok görmesin” dedi. Yıllar önce bir sürgün ve  acı yaşadıklarını ve tekrar yaşamak istemediklerini anlatan Koç, “İnsanca yaşanacak temiz bir mahalle ve geniş bir evde yaşamak bizimde hakkımız” dedi. Koç, mahallede TOKİ istemediğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Başbakana sürgün tepkisi

SONRAKİ HABER

Mısır\'dan \'kovulmak\' bir Menderes\'e nasip oldu bir de Erdoğan\'a!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...