27 Kasım 2013 06:00

Barınma yoksa cemaat var

Yeni eğitim ve öğretim yılı 3 ay önce başladı ama bu süre içerisinde binlerce üniversite öğrencisinin barınma sorunu bitmedi

Barınma yoksa cemaat var
Paylaş

Adnan Arslsntosun
İstanbul


Yeni eğitim ve öğretim yılı 3 ay önce başladı ama bu süre içerisinde binlerce üniversite öğrencisinin barınma sorunu bitmedi. Zaten zar zor ev bulan üniversite öğrenciler özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın ‘kızlı-erkekli evler’ açıklamasından sonra iyice köşeye sıkıştı. Artık maddi koşulları karşılasalar bile apartman dairelerinde sıkıntı yaşayacak öğrenciler, daha fazla dini cemaatlerin kıskacına düşürdü.

Marmara Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 1. sınıf öğrencileriyle bu sorunu konuşuyoruz. Semra Bayat, cemaat evlerinde kendi isteğiyle kaldığını söylüyor ve ekliyor: “Öğrencilere devlet eliyle ev imkanı sağlanırsa cemaatten koparlar.”

AKP Hükümetinin dindar bir nesil yetiştirmek için elinden gelen her şeyi yaptığını dile getiren Serhat Boz ise “Geçtiğimiz günlerde AKP’li vekilin karma eğitim üzerine sarf ettiği sözler bunun en büyük kanıtıdır” diyor.
Kendisi de cemaat evlerinde kalan Hüdeyda Demir de şöyle konuşuyor: “Üniversiteyi kazanan gençler bekar evi, cemaat evi ve akraba evi üçgeni arasında kalıyor. Ve genelde maddi imkanı olmayan öğrenciler cemaat evlerinde kalıyor. Ama cemaatin istemediği yayınları okuyamıyor filmleri izleyemiyor”
Gözde Yıldız da özellikle bu dönemde öğrenciler üzerindeki baskının yoğunlaştığına dikkat çekiyor.

ÖNCEKİ HABER

TOKİ sitesinin yönetimini istiyorlar

SONRAKİ HABER

Köylü elektriğini bile ödeyemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...