26 Kasım 2013 18:39

'Kaza değil kâr hırsı öldürdü'

Güngören’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Emek Partisi (EMEP) Üyesi Seyit Ali Durmaz’ın öldüğü yerde eylem yapıldı.

\'Kaza değil kâr hırsı öldürdü\'
Paylaş

Geçtiğimiz hafta Güngören’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Emek Partisi (EMEP) Üyesi Seyit Ali Durmaz’ın öldüğü yerde eylem yapıldı. Durmaz’ın ailesi ve EMEP üyelerinin katıldığı açıklamada, Seyit Ali Durmaz’ın kaza nedeniyle değil, temel amacı kâr ve rant olan çarpık sömürü düzeni ve bozuk ve plansız yollar ile denetimsizlik nedeniyle öldüğüne dikkat çekildi.  
Eşref Bitlis Üstgeçiti'nde düzenlenen basın açıklamasına Seyit Ali Durmaz'ın ağabeyi İbrahim Durmaz, ablası Meryem Durmaz, gelini Valerie ve torunu Anna Durmaz ile EMEP üyeleri katıldı,.
“Trafik kazalarına sessiz kalmayalım! Seyit Ali Durmaz Ölümsüz” pankartının açıldığı eylemde,  “Kaza değil, bu bir cinayet”, “Seyit Yoldaş ölümsüzdür” sloganları atıldı.
Üstgeçidin trafiğe kapatıldığı eylemde açıklama yapan EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, trafik kazalarının her gün onlarca can aldığını dile getirdi. Trafik kazalarına sessiz kalınmamasını isteyen Gerçe,k “Temel amacı kâr ve rant olan bu çarpık sömürü düzeni devam ettikçe bozuk ve plansız yollar denetimsiz uygulamalar daha nice canlar alacaktır. 20 Kasım'da Eşref Bitlis Üst Geçidi'nde meydana gelen kazada Seyit Ali Durmaz ve Mustafa Aksoy'un ölümüne ve bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olan minibüs cinayeti bir kez daha yüreklerimiz yaktı. Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yapılan üst geçitler, derme çatma yapılan yollar, denetimsiz toplu ulaşım araçları, eğitimsiz şoförler gibi çarpıklıklar bir araya geldiğinde kaza olarak nitelendirilen cinayetler de kaçınılmaz olmaktadır. Trafikte yaşanan can kayıplarına dur demek ve sorumluların yargılanmasını sağlamak için bütün halkımızı, emekçileri, birleşmeye, itiraz etmeye, müdahale etmeye güçlerinizi birleştirmeye çağırıyorum” diye kanuştu,

AKP 90 BİN CANA NE DİYECEK?
11 yılda duble yollar yapmakla övünen AKP Hükümeti’ne seslenen Gerçek, “Peki son 10 yılda trafik kazalarında can veren 50 bin insan için ne diyeceksiniz? Kazalar sonrasında yaralı olarak hastanelere kaldırılan ve kurtarılamayan 40 bin kişi için nasıl bir açıklama yapacaksınız?  Çağdaş medeniyetler seviyesini bu cinayetlerdeki cinayetlerdeki büyüme rakamlarıyla mı yakalayacaksınız?​” sorularını sordu.

CİNAYETLER BİTSİN
Seyit Ali Durmaz'ın ağaneyi ve aynı zamanda EMEK Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı İbrahim Durmaz ise konuşmasında ateşin düştüğü yeri yaktığını belirterek, “Artık bu trafik cinayetleri olmasın. Bu işlerin sorumluları biliniyor. Canı yanan aileler olarak haykırıyoruz; 'bu cinayetlere bir son verilsin” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maden işçilerinden yardım sandığını tasfiye girişimine protesto

SONRAKİ HABER

Yatağan işçisine yine polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...