26 Kasım 2013 17:53

Fenerbahçe'ye 103 bin lira tazminat cezası

Anadolu 1'inci Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda maçların devre arası ve sonundaki bazı müzik yayınlarının izin alınmadan, bedeli ödenmeden yapıldığı gerekçesiyle, Fenerbahçe Kulübünün, 103 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

 Fenerbahçe\'ye 103 bin lira tazminat cezası
Paylaş

Anadolu 1'inci Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda maçların devre arası ve sonundaki bazı müzik yayınlarının izin alınmadan, bedeli ödenmeden yapıldığı gerekçesiyle, Fenerbahçe Kulübünün, MÜ-YAP için 43 bin 949, MESAM için 34 bin 851 ve MÜYORBİR için de 24 bin 244 lira olmak üzere toplamda 103 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) ve MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği avukatları 1 Ocak 2009 ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan maçların devre arasında ve sonrasında, MESAM’ın repertuarında yer alan eserler, MÜ-YAP’ın hak sahibi olduğu müziksel tespitleri içeren yazılar, televizyon klipleri ve MÜYORBİR’in repertuarında yer alan icraların, meslek birliklerinden izin alınmadan ve bedeli ödenmeden çalındığı gerekçesiyle Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Dernekler adına başvuran avukatlar, MESAM için 36 bin 974, MÜ-YAP için 46 bin 619 ve MÜYORBİR için de 25 bin 721 lira olmak üzere toplamda 109 bin 314 lira maddi tazminat talep ederek, konuya ilişkin tespit yapılmasını talep etti.

‘İZİN ALINAN ESERLER DIŞINDA YAYIN YAPILMADI’


Fenerbahçe Kulübü adına mahkemeye cevap dilekçesi sunan avukat Özge Tokarlı ise, statta 1 yıl içerisinde 20 - 22 gün müsabaka yapıldığını, statta izin alınan eserler dışında hiçbir müzik eserinin yayınlanmadığını kaydetti.

103 BİN LİRA TAZMİNAT

Anadolu 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi davacı tarafın iddiası üzerine bilirkişi tespiti yaptırdı. Mayıs ayının sonunda kararını açıklayan Mahkeme, bedelini ödemeden yaptıkları müzik yayını ve eserlerin izinsiz olarak kullanıldığı gerekçesiyle kulübün, MÜ-YAP için 43 bin 949, MESAM için 34 bin 851 ve MÜYORBİR için de 24 bin 244 lira olmak üzere toplamda 103 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Başbakan beni aday gösterecek sandım\'

SONRAKİ HABER

Maden işçilerinden yardım sandığını tasfiye girişimine protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...