26 Kasım 2013 17:19

Daha kaç kapıdan kovulacağız

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızlı-erkekli öğrenci evleri açıklamalarından sonra şikayetler arttı, polis kapıya dayandı. Aydın’da üniversite öğrencisi olan Zeynep Çelik 2 arkadaşıyla birlikte karakolluk oldu.

Daha kaç kapıdan kovulacağız
Paylaş

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Zeynep Çelik, üç yılda ikinci kez ev değiştirmek zorunda kaldı. Sadece kendisinin değil evde kalan tüm öğrencilerin komşuları tarafından ‘ses yapıyorsunuz, çok gürültü var, erkeklerin burada ne işi var’ diyerek kadın öğrencilerin rahatsız edildiğini anlatan Çelik “Başbakanın açıklamalarından sonra bu tutum daha da sertleşti. Artık sadece bağırma, hakaret ve şikayet yok. Şimdi çok kolay bir biçimde polise şikayet ediyorlar. Şikayetler üzerine evimize, kapımıza geceleri polisler dayanıyor” dedi.

GECE YARISI BASKINI
Son olarak uyudukları sırada ‘çok gürültü yapıyorlar’ diye polise şikayet edildiklerini ve gece yarısı polisin kapıya dayanmasının ardından taşınma kararı aldıklarını anlatan Çelik “Yeter artık deyip vize dönemi taşınma kararı aldık. Bu tabii sınavlarımızı da kötü etkiledi. Ders çalışmak için ne bir arkadaşımız bize gelebildi ne de biz arkadaşlarımıza gidebildik” dedi. Taşınma kararı aldıktan sonra da kendilerine yönelik baskı ve hakaretlerin devam ettiğini belirten Çelik “Taşınmamız için bir erkek arkadaşımız koli getirdi. O sırada yine alt komşu kapıyı açarak ‘ses çıkarmayın’ diye bağırıp hakaretler etmeye başladı. Ben aşağı doğru eğilip ‘kusura bakmayın ama ses yaptığımız yok’ dedim. Bu tartışma devam edince karşılıklı olarak soluğu karakolda aldık” diye konuştu.

ÖĞRENCİ OLMAK ÇOK ZOR
Aydın’da Başbakanın öğrenci evleri açıklamasından sonra öğrenci olmanın çok zorlaştığını,  yaşadıkları nedeniyle bir an önce okulu bitirip gitmek istediğini söyleyen Çelik “Annem ve babam da yaşadıklarımız nedeniyle taşınırken yanımızda olacak. Şimdi Aydın merkezde bir ev tuttuk. Cadde üstünde bir ev. Gelene gidene karışılmayacak ve caddedeki gürültü nedeniyle gürültünün bahane edilmeyeceğini düşünüyoruz. Daha kaç kapıdan kovulacağız” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beyazıt Meydanı\'nda \"kızlı-erkekli işçinin yanındayız\" eylemi

SONRAKİ HABER

Özel maden ocakları Çinli işçilere göz dikti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...