26 Kasım 2013 15:54

Bornova’da öğretmenlerden şiddet boykotu

Bornova Şükrü Seher Ergil Ticaret Meslek Lisesi Müdürü ve 3 öğretmenin veliler tarafından 25 Kasım günü darp edilmesi, bugün Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube üyeleri ve okul öğretmenleri tarafından protesto edildi.

Bornova’da öğretmenlerden şiddet boykotu
Paylaş

Bornova Şükrü Seher Ergil Ticaret Meslek Lisesi Müdürü ve 3 öğretmenin veliler tarafından 25 Kasım günü darp edilmesi, bugün Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube üyeleri ve okul öğretmenleri tarafından protesto edildi. Öğretmenler aldıkları bir kararla dersleri boykot etti.

Okulun bahçesinde basın açıklaması yapan Eğitim Sen 4 Nolu Şube Başkanı İsmail Akyol, şiddet olaylarının artmasında şiddet ve nefret dilini kullanan siyasetçilerin ciddi katkısı olduğunu söyledi. Okullarda yaşanan şiddetin her fırsatta emekçileri hedef haline getiren politikalara son verilmesiyle önlenebileceğini belirten Akyol, “Emekçilerin çeşitli baskılarla sindirildiği, haklarını aramak istediklerinde polis şiddeti ile karşı karşıya kaldıkları, kamu hizmetlerinin müşteri memnuniyeti ilkesi çerçevesinde yürütüldüğü bir ülkede bu tür üzücü olayların önüne geçmek mümkün değildir. Bu tür sorunların bir daha yaşanmaması için konuyu sadece güvenlik sorunu olarak değerlendirmeyip gerekli sosyal ve psikolojik adımların atılmasını istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Köylülerin su isyanı

SONRAKİ HABER

Yıldırım’a ‘Sürgünde öl’ diyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...