04 Haziran 2011 08:54

Çiğli Belediyesinde TİS töreni

Çiğli Belediyesine ait Kafesan şirketinde çalışan 590 işçinin üye olduğu Genel-İş 5 No’lu Şube ile Kafesan arasında imzalanan TİS için Çiğli Belediyesi önünde tören yapıldı.İmzalanan TİS’e göre Kafesan işçilerinin yevmiyelerinde ve sosyal haklarında ayrı ayrı yüzde 15’lik artış s

Çiğli Belediyesinde TİS töreni
Paylaş

Çiğli Belediyesine ait Kafesan şirketinde çalışan 590 işçinin üye olduğu Genel-İş 5 No’lu Şube ile Kafesan arasında imzalanan TİS için Çiğli Belediyesi önünde tören yapıldı.

İmzalanan TİS’e göre Kafesan işçilerinin yevmiyelerinde ve sosyal haklarında ayrı ayrı yüzde 15’lik artış sağlandı.

Törene, Genel-İş Sendikası ve DİSK yöneticilerinin yanı sıra CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve CHP İzmir 2. bölge Milletvekili adayları da katılarak konuşma yaptılar.

Törende ilk konuşmayı yapan DİSK Ege Bölge temsilcisi ve BMİS İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek sınıf ve kitle sendikacılığı ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi.

Genel-İş 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin de kendilerine güven veren Kafesan işçilerine, çözüm getiren Çiğli belediye başkanına ve ekibine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “5 Nolu şube olarak 7 iş yerinde örgütlüyüz. Yürüttüğümüz çalışmalarla sendika, sendika haline geldi. Çiğli Belediye başkanı hem emeği hem sermayeyi temsil ediyor. Bizi hiç kimsenin yanlış yönlendirmesine izin vermeyiz. Biz neyi yaşıyorsak işçilere onu anlatıyoruz” dedi.

Genel-İş Merkez Yöneticisi Kani Beko da Kafesan işçileri ve işvereni birlikte selamladığını belirterek, AKP’nin çıkardığı torba yasanın en büyük sürgün olduğunu söyledi. İşçilerin yerlerinin değiştirilmesi ile 5 gün içerisinde sürgün edildiği yerde göreve başlamamaları durumunda iş haklarının fesholacağını ifade eden Beko, barıştan, demokrasiden yana taşeronlaştırmaya ve sefalet düzeyinde asgari ücrete karşı olan partilere oy vereceklerini, hiçbir partinin arka bahçesi olmadıklarını söyledi. “Sağ partilere oy vermeyin” çağrısı yaptı.

Son konuşmayı yapan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, sözleşmenin aslında 200 bin Çiğliliyi ilgilendirdiğini belirtti. Mümkün olduğu kadar işçilerin hakkını vermeye çalıştığını söyleyen Solak, sözleşme ile gıda yardımları ve evi olmayanlara 50-60 lira kira yardımı yapılacağını açıkladı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından baklava dağıtılarak davul zurna eşliğinde kutlama yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de Tüzel ve Kışanak'a coşkulu karşılama

SONRAKİ HABER

Belediyeler arasındaki vaat çelişkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa