26 Kasım 2013 14:51

Mersin'de Gezi davası görülüyor

Mersin'de Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesi ile tutuksuz yargılanan 54 kişinin duruşması bugün görülüyor.

Mersin\'de Gezi davası görülüyor
Paylaş

Mersin'de Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesi ile tutuksuz yargılanan 54 kişinin duruşması bugün görülüyor.

Aralarında Eğitim Sen Mersin şube yöneticileri ve Praksis müzik grubu üyelerinin de olduğu 54 kişi hakkında hazırlanan iddianamede 17 kişi silahlı örgüte üye olmakla, eylemde davul ve trampet çalanlar da kitleyi motive etmekle suçlanıyor!

Mersin 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmadan önce Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adliye önünde bir açıklama yaptı. Adliye önünde yapılan açıklamada konuşan  Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, AKP’nin Gezi eylemleriyle birleşen muhalefeti durdurmak için daha baskıcı yöntemler kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

Özbay şöyle devam etti: "Gezi sürecinde Türkiye'nin dört bir yanında gelişen demokratik tepkiye karşı hükümetin yapması gereken bu seslere kulak verip gerekli çalışmalar yapmaktı hükümetin bazı yetkilileri biz gerekli mesajı aldık demelerinin üzerinden çok geçmeden gözaltı ve tutuklamaların olması, davaların açılması, baskının daha da artacağının mesajını vermektedir.  Mersin, bu baskıların en yoğun yaşandığı illerin başından gelmektedir. Bir  KESK üyesi, Başbakanın söylemleri üzerine komşusu tarafından tava tencere çaldığı için şikayet edilmiş ve hakkında dava açılmıştır. Bu tip örnekler toplumu karşı karşıya getirmektedir.“

AKP'nin ileri demokrasisini değil gerçek demokrasi istediklerini belirten Özbay, "Bugün arkadaşlarımız burada yargılanmaktadır. Yine 10 Ocak 2014'de aynı gerekçelerle davalar açılması beklenmektedir. Bu tip davaların açılması bizleri yıldıramayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından saksafon eşliğinde şarkılar söylendi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kışanak: Ahlak Kontrol Partisi haline geldiniz

SONRAKİ HABER

Dershaneciler İzmir\'de de toplantıyı terk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...