04 Haziran 2011 09:54

Dersim'de Tüzel ve Kışanak'a coşkulu karşılama

Dersim’de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adayı Ferhat Tunç’a destek için yapılacak mitinge katılmak üzere kente gelen EMEP Eski Genel Başkanı ve Blokun İstanbul Adayı Abdullah Levent Tüzel ve BDP Eski Eş Başkanı ve Siirt Adayı Gültan Kışanak, binlerce araçlık konvoy ve çiçeklerle karşılandı.Blo

Dersim'de Tüzel ve Kışanak'a coşkulu karşılama
Paylaş

Blokun Dersim Bağımsız Milletvekili Adayı Ferhat Tunç için Dersim Seyit Rıza Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılmak için Blokun İstanbul 3. Bölge Adayı Abdullah Levent Tüzel ve Siirt Adayı Gültan Kışanak kente geldi. Kışanak ve Tüzel’i karşılamak üzere sabah saatlerinden itibaren Dersim merkezde bir araya gelen 2 bin araçlık konvoy Mazgirt Seyitli Köprüsü’ne doğru hareket etti. Sarı kırmızı yeşil renk cümbüşüne çevrilen otomobil, kamyon, kamyonet, otobüs ve traktörlerdeki yurttaşların coşkusu görülmeye değerdi. Seyitli Köprüsü’nde araçlarından inen aralarında Blok Adayı Ferhat Tunç, Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, BDP ve EMEP yöneticilerinin de bulunduğu binlerce kişi, Tüzel ve Kışanak’ı çiçeklerle karşıladı.

Ardından konvoy Dersim’e doğru yola çıktı. Çalınan Kürtçenin Zazaki lehçesinde şarkılarla yol boyunca coşkunun düşmediği karşılamada, araçlara asılan dev sarı kırmızı yeşil bayraklar ve kadınlı erkekli giyilen yöresel giysiler dikkat çekti. Kente giriş yapan konvoy şehrin bütün mahallelerinde tur attı. Yurttaşlar evlerinin camlarında, balkonlarda ve sokaklarda konvoyu zafer işaretleri ile selamladı. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydınlar ‘Yeter!’ dedi

SONRAKİ HABER

Çiğli Belediyesinde TİS töreni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...