23 Şubat 2011 22:50

Atalay nerede yaşıyor?

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay’dan, “Türkiye, dünyanın diğer demokratik ülkelerinde olmadığı kadar basın özgürlüğünün olduğu bir ülke. Türkiye, basın özgürlüğünün sonuna kadar yaşandığı bir ülke. Bu manada Türkiye’de hiçbir sorun yoktur” açıklamas

Atalay nerede yaşıyor?
Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay’dan, “Türkiye, dünyanın diğer demokratik ülkelerinde olmadığı kadar basın özgürlüğünün olduğu bir ülke. Türkiye, basın özgürlüğünün sonuna kadar yaşandığı bir ülke. Bu manada Türkiye’de hiçbir sorun yoktur” açıklamasından sonra ‘Bakan nerede yaşıyor’ dedirten bir açıklama daha geldi. Atalay, “Bugün gerçekten Türkiye’de işkence tam anlamıyla sıfır” dedi.
Atalay, TOBB Sosyal Tesislerinde, Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesinin değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada demokratikleşme, insan hakları ve hayat standartlarının yükseltilmesi konusunda önemli kazanımlar sağlandığını iddia etti. Valilik temsilcilerine seslenen Atalay, polis ve jandarma teşkilatının vatandaşa karşı tutum ve davranışlarının değiştiğini öne sürerek, Türkiye’nin bir zamanlar en çok işkence ile anılan bir ülke olduğunu ve AİHM’de bir çok defa mahkum edildiğini hatırlattı. Ardından da şöyle konuştu, “Bugün gerçekten Türkiye’de işkence sıfır, tam anlamıyla sıfır” dedi. Atalay, hem Kopenhag hem de Maastricht kriterlerine bazı AB üyesi ülkelerin bile tam anlamıyla uyamadığı halde Türkiye’nin kurallara uyma konusunda daha özverili olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halkın parasıyla caka satmış!

SONRAKİ HABER

BDP seçime bağımsız adaylarla gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...