04 Haziran 2011 11:17

Halk toplantıları sokaklara taştı

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Abdullah Levent Tüzel’e destek için yapılan halk toplantıları miting havasında geçiyor. İstanbul 3. bölgede dün akşam yapılan şenliklere katılanlar Tüzel’i meclise göndermek için söz verdi.Abdullah Levent

Halk toplantıları sokaklara taştı
Paylaş

Abdullah Levent Tüzel’in de katıldığı halk toplantısı Bayramtepe Mahallesinde yapıldı. Şenlik alanına “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Kürtler seninle gurur duyuyor” sloganları ile gelen Tüzel burada yaptığı konuşmada, bu ülkenin ezilen Kürtleri, Türkleri, işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri olarak birleştikleri kaydetti. Bu birlikteliğin Kürt hareketi içinde de yaşandığını, birçok Kürt örgütünün Blok güçleri ile birlikte hareket ettiğini anımsatan Tüzel, bu durumun başbakanı çileden çıkarttığını söyledi.

Başbakanın kendisine muhalefet eden herkesi eşkıya ilan etmesine de değinen Tüzel, eşkıyalar olarak Meclise gideceklerini kaydetti. BDP ve EMEP merkez yöneticilerinin de katıldığı şenliğin ardından Tüzel, Adıyamanlılar Kıraathanesini ziyaret etti.

BLOK ŞENLİKTE BULUŞTU 

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Küçükçekmece’de şenlik düzenledi. Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. “Barış için el ele Levent Tüzel Meclise” sloganlarının atıldığı etkinlikte konuşan BDP Küçükçekmece İlçe Başkanı Salih Baykal, seçimin Kürtler ve emekçiler için çok önemli olduğunu söyledi. Faşizme karşı, halkların kardeşliği için mücadele eden partilerin blokta birleştiğini belirten Baykal, Abdullah Levent Tüzel’i meclise yollayacaklarını vurguladı.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ise Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çekti. Halkların kardeşliği için seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyleyen İmrek, Başbakanın Diyarbakır’da nasıl karşılandığını gördüklerini aktardı. Şiddette ve asimilasyonda birleşen AKP, CHP ve MHP’ye tek bir oy gitmemesi için çalışmak gerektiğini vurgulayan İmrek, Başbakanın “Kürt temsilcilerim var” sözünün önünü keseceklerinin altını çizdi.

OYUNUZU KENDİNİZE VERİN

Avcılar’daki Hacışerif seçim bürosunda yapılan şenliğe ise 600 kişi katıldı. Şenliğe Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Iğdır Bağımsız milletvekili adayı Pervin Buldan ve Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek de katıldı. “Verdiğiniz her oy ne Pervin Buldan ne Leyla Zana nede Abdullah Levent Tüzel içindir. Kendiniz için oy vereceksiniz. AKP’ye verilen her oy Kürt halkına gaz bombası, biber gazı, bomba, kurşun olarak geri dönecektir” diyen Pervin Buldan, seçim çalışmalarını coşkulu sürdüremediklerini çünkü bu süreçte şehit düşen yoldaşlarının olduğunu kaydetti.

EMEP İl Başkanı Güven Gerçek ise Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun karşısında halk düşmanlarının olduğunu, bunlara karşı emek güçlerinin seçimleri kazanmak zorunda olduğunu kaydetti. Gerçek, Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için blokun kazanması gerektiğini, herkesin üzerine düşünden fazlasını yapmaya çağırdı.

Esenyurt Atatürk Mahallesi’nde yapılan şenliğe EMEP GYK üyesi Seyit Aslan ve BDP İlçe Eş Başkanı Şafak Özanlı katıldı. Öte yandan dün Esenyurt’ta Talatpaşa Mahallesinde Vanlılar ile Kıraç’taki Binyar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğin de Bingöllüler ile yapılan toplantılarda Abdullah Levent Tüzel’e destek verilmesi istendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'İzmir'de agitler ve efeler yan yana'

SONRAKİ HABER

Aydınlar ‘Yeter!’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa