25 Kasım 2013 17:20

Ferdane Çöl davası görüldü

Boşandığı eşi Sedat Çöl tarafından "Devlet koruması" altında olduğu sırada katledilen Ferdane Çöl davasının 9'uncu duruşması görüldü.

Ferdane Çöl davası görüldü
Paylaş

 Boşandığı eşi Sedat Çöl tarafından "Devlet koruması" altında olduğu sırada katledilen Ferdane Çöl davasının 9'uncu duruşması görüldü.

"Devlet koruması" altında olduğu sırada boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından katledilen Ferdane Çöl davasının 9'uncu duruşması İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Sedat Çöl ile tutuksuz sanıklar Cemal İpek, İhsan Maviş, Haydar Maviş, Burhan İpek, Ahmet Dağdır, müdafi ve müdahil avukatlar hazır bulurken, duruşmayı Ferdane Çöl'ün annesi Suna Maviş, babası Fikret Maviş, Çöl'un oğlu Şerif B. ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi. Duruşmada konuşan avukatlar, Adli Tıp Kurumu'nun "Sedat Çöl cinayeti işlerken aklı dengesi yerindedir" raporunu göz önünde bulunmasını ve suç delili kapsamına bakılarak sanığın ağır bir şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti ise, toplanan delillerin ve olay yerinde alınan örneklerin kıyaslanması için duruşmayı 10 Şubat 2013 tarihine erteledi.

'MÜCADELEYE DEVAM'

Öte yandan dava öncesi İzmir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Katledilen kadınların ailelerinin katıldığı açıklamada, "Valilere talimat kadınları koruyun" pankartı taşınan açıklamada, "Asla yalnız yürümeyeceksiniz", "Kadınlar ölüyor valiler nerede" ve "Kadın katillerine ağır ceza" sloganları atıldı. Eylemde ayrıca katledilen kadınların fotoğrafları ve "Valiye talimat bu ilerdeki kadın cinayetlerini durdurun" dövizlerinin taşındığı açıklamada, konuşan Ferdane Çöl'un oğlu Şerif B, kadın cinayetlerin son bulmasını isteyerek, "Sadece şuana kadar katledilen benim annem değil. Artık hiç bir kadının katledilmesini istemiyorum. Hiç bir çocuk annesiz kalmasın" dedi.  (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yatağan\'da işçilere polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

Adana Belediyesi 8 mahalleyi cezalandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...